Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Από τη Σανγκάη στα Χανιά! EΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚ LINES ΓΙΑ ΤΟ...

Από τη Σανγκάη στα Χανιά! EΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚ LINES ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ “THE AEGEAN ROSEWEDDING 2014”

Η ΑΝΕΚ LINES φιλοξένησε την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 την αποστολή «Τhe Aegean Rosewedding 2014» αναλαμβάνοντας την μεταφορά και φιλοξενία της αποστολής των 32 Κινέζων μελλόνυμφων και των 56 συγγενών και δημοσιογράφων που τους συνοδεύουν, από τον Πειραιά στα Χανιά. Τα 16 ζευγάρια θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στα Ανοιξιάτικα Χανιά και στην συνέχεια θα γνωρίσουν το Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο πριν επισκεφθούν την Σαντορίνη για να ολοκληρώσουν την περιήγησή τους στο Αιγαίο.

Οι “Τριανταφυλλένιοι γάμοι”, ή Rosewedding, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1998 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σανγκάης, από τη Διεύθυνση Τουρισμού Σανγκάης και το δήμο Huangpu. Πρόκειται για γαμήλιες τελετές μεγάλης κλίμακας, που καθιερώθηκαν ως αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ Τουρισμού της Σανγκάης, προσελκύουν παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω καινοτομίας και στυλ, και αποτελούν, πια, σήμα κατατεθέν της ίδιας της πόλης. 

Η ΑΝΕΚ LINES οργάνωσε ειδική εκδήλωση προς τιμήν των νεόνυμφων προσφέροντας το καλωσόρισμα της πρώτης τους επαφής με την Κρητική φιλοξενία και ζεστασιά στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ».  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης καλωσορίσματος, η ΑΝΕΚ LINES φρόντισε η αποστολή «Τhe Aegean Rosewedding 2014», να γευτεί Κρητικά εδέσματα και τσικουδιά αλλά και να διασκεδάσει με live μουσικοχορευτικό δρώμενο με  παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας “Το Αρκάδι”, υπό τους ήχους Κρητών λυράρηδων

Όμως, οι εκπλήξεις της ΑΝΕΚ LINES προς τα μέλη της αποστολής δεν τελειώνουν εκεί, καθώς η παραμονή τους στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» περιλάμβανε ενημέρωση για τα Κρητικά έθιμα του γάμου, επίσημο δείπνο με παραδοσιακό γαμοπίλαφο και τοπικά πιάτα που επιμελήθηκαν οι έμπειροι chef της ΑΝΕΚ LINES και αναμνηστικά δώρα. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία χαιρέτισε την εκδήλωση, δηλώνοντας ότι «είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μας ότι όλο και περισσότεροι πολίτες της μακρινής σας χώρας διαλέγουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μας που διαλέξατε τη χώρα μας για την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας». Αναφερόμενη στον προορισμό των νεονύμφων είπε ότι οι Κρήτες διατηρούν δυνατούς τους δεσμούς της οικογένειας και η Κρήτη αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για το ξεκίνημα της κοινής τους πορείας στη ζωή. Κλείνοντας καλωσόρισε την αποστολή και διαβεβαίωσε  τους συμμετέχοντες ότι «η Ελλάδα είναι μια πολύ φιλόξενη χώρα, ένας τόπος που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις».

Παράλληλα ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κος Zou Xiaoli, με τη σειρά του χαιρέτισε την αποστολή και δήλωσε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Κεφαλογιάννη για την παρουσία της στην εκδήλωση, καθώς είναι μεγάλη τιμή για τους κινέζους τουρίστες». Συνέχισε επισημαίνοντας την μεγάλη ιστορική και πολιτισμική παράδοση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «Η Ελλάδα είναι κοιτίδα πολιτισμού και έχει μεγάλη ιστορία, όμορφα νησιά αλλά και στενούς δεσμούς με την Κίνα. Η Κίνα και η Ελλάδα είναι σαν μια οικογένεια. Θέλουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες να έρχονται εδώ επειδή αυτό θα κάνει τις σχέσεις μας πιο ισχυρές και πιο διαρκείς».

Εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, ο καπετάνιος του πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ», Ευστράτιος Καβρός, καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά την Κινέζικη αποστολή στην Ελλάδα, αλλά κι εν πλω, τονίζοντας την πρόθυμη, δυναμική συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προώθηση και ενίσχυση της καλής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και  αναδεικνύουν την διάσημη, ελληνική, ποιοτική φιλοξενία, ενισχύοντας τον ελληνικό τουρισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Παναγιώτης Μίχαλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Μπρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.Η. και Πέτρος Κόκκαλης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά.

Η ΑΝΕΚ LINES, εύχεται στους μελλόνυμφους του «Τhe Aegean Rosewedding 2014», να είναι καλοτάξιδοι στην νέα τους ζωή.  

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.