Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Ανάσταση» για τους ξενοδόχους-Γέμισαν τα ξενοδοχεία το Πάσχα

«Ανάσταση» για τους ξενοδόχους-Γέμισαν τα ξενοδοχεία το Πάσχα

Πάσχα κόκκινα αυγάTο τζίρο τους να ανεβαίνει είδαν οι ξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων το Πάσχα, καθώς η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων κυμαίνεται ανά προορισμό από 40% έως 95%. Μάλιστα, με βάση τα τελευταία στοιχεία, καταγράφηκε ελαφρά αύξηση των κρατήσεων από την ελληνική αγορά.

Μόνο τα νησιά αντιμετώπισαν ένα μικρό πρόβλημα μείωσης της κίνησης κι αυτό επειδή φέτος το Πάσχα έπεσε νωρίτερα σε σχέση με τη περυσινή περίοδο που ήταν τον Μάιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη φετινή πασχαλινή περίοδο να παρατηρηθεί αύξηση των κρατήσεων σε τουριστικά καταλύματα ορεινών προορισμών της χώρας, η οποία αποδίδεται από τους τουριστικούς επαγγελματίες στην ξαφνική μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο πλέον δημοφιλής προορισμός της χώρας για την πασχαλινή περίοδο, που είναι η Κέρκυρα, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων έφθασε στο 90%, ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων του νησιού, Δημήτρης Διαβάτης. Στην Πορταριά και στον Βόλο οι πληρότητες κινήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, της τάξης του 95%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη. Στη Μύκονο η μέση πληρότητα των μονάδων που έχουν ανοίξει, κυρίως στην πόλη, έφθασε στο 70%, τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων του νησιού, Ανδρέας Φιορεντίνος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.