Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στη Καρδαμύλη, εκδηλώσεις για την επέτειο της...

Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στη Καρδαμύλη, εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821

Epeteios_7
Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης και φέτος θα πραγματοποιήσει με ιδιαίτερη λαμπρότητα τις εορταστικές του εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στις 14.00 το μεσημέρι, προ του Ηρώου της πλατείας της Καρδαμύλης, όπου θα γίνει η παράταξη των σημαιών των σχολείων και των Συλλόγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, έως τις 14.15 θα έχει ολοκληρωθεί η προσέλευση των επισήμων και στις 14.25 θα γίνει η άφιξη της σημαίας των Μανιατών και η έπαρσή της. Στις 14.30 θα φθάσουν οι Μαντατοφόροι – από την έδρα του Πετρόμπεη – με το μήνυμα της έναρξης του Αγώνα  στους Καπεταναίους της Δυτικής Μάνης. Θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων του ’21, καταθέσεις στεφάνων και στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των Πυργόσπιτων των  Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, στην παλαιά Καρδαμύλη, όπου ο κύριος Παναγής Κουμάντος – πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Θα ακολουθήσει το Προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον Ιερό Αγώνα του ’21 και η αναπαράσταση της συνάντησης των Καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους. Στην αναπαράσταση λαμβάνουν μέρος ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Συλλόγου Νεδουσαίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και η κα Ευτυχία Δημητρακοπούλου. Η σκηνοθεσία είναι του κ. Βασίλη Φλώρου.

Οι εκδηλώσεις στη Δυτική Μάνη θα ολοκληρωθούν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο Δημαρχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.