Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Σας ευχαριστώ!! Ήταν η καλύτερη φορά σε αεροδρόμιο» Tidarat, 8 χρονών, Ταϊλάνδη

«Σας ευχαριστώ!! Ήταν η καλύτερη φορά σε αεροδρόμιο» Tidarat, 8 χρονών, Ταϊλάνδη

Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα«Σας ευχαριστώ!! Ήταν η καλύτερη φορά σε αεροδρόμιο» έγραψε στη βαλίτσα της η μικρή Tidarat, 8 χρονών, από την Ταϊλάνδη, και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού, παρουσιάζουν τη μικρή χειροτεχνία της μαζί με πολλές άλλες στην έκθεση  εικαστικής δημιουργίας με θέμα: «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα» (20 Μαρτίου – 31 Δεκεμβρίου 2014), η οποία περιλαμβάνει εικαστικά έργα των μικρών φίλων του «Παιδότοπου» – του χώρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών-επιβατών που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο αεροδρόμιο.

Το υλικό των παιδιών, βαλίτσες από χαρτόνι, φιλοτεχνημένες με λέξεις, χρώματα και φαντασία, δημιουργήθηκε μέσα σε 9 μήνες (Ιούνιος ‘13 – Φεβρουάριος ‘14) με τη συμμετοχή παιδιών από 31 χώρες:
Ελλάδα, Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ρωσία, Κύπρος, Ν.Αφρική, Σαουδική Αραβία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Αυστραλία, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, Η.Π.Α., Καναδά, Περού, Αλγερία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία.

Οι μικροί «πρέσβεις», με αφορμή τα 12 χρόνια λειτουργίας του Παιδότοπου,  μας «ταξιδεύουν» ο καθένας με τον τρόπο του, στην πατρίδα τους αλλά και στις σκέψεις τους, λίγο πριν φύγουν μακριά από την Αθήνα: Τα παιδιά διάλεξαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τα υλικά, ενσωμάτωσαν ζωγραφιές και μηνύματα και λίγο πριν ξεκινήσει το πραγματικό ταξίδι, άφησαν τη δική τους χειροτεχνία – βαλίτσα, ένα όμορφο ενθύμιο, με την υπόσχεση ότι θα μας επισκεφθούν ξανά το συντομότερο!

«Εύχομαι όλα τα παιδιά στον κόσμο να είναι ευτυχισμένα»,
γράφει στη βαλίτσα της η μικρή Aahana από την Ινδία,

ενώ ο Paul από την Ελβετία, ζωγραφίζει ένα μικρό αεροπλάνο και το χαμογελαστό πιλότο του, σημειώνοντας:  «Θέλω να γίνω μια μέρα πιλότος σαν τον μπαμπά μου»

«Σας ευχαριστώ!! Ήταν η καλύτερη φορά σε αεροδρόμιο»
Tidarat, 8 χρονών, Ταϊλάνδη

Η έκθεση των παιδιών βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του «Παιδότοπου» (Αναχωρήσεις, Είσοδος 3 / 2ος όροφος, πρόσβαση ελεύθερη).  

Εδώ και 12 χρόνια τα παιδιά όλου του κόσμου που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο της Αθήνας, έχουν το δικό τους χώρο συνάντησης, τον «Παιδότοπο». Η δημιουργική απασχόληση παιδιών στο αεροδρόμιο ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2002 όταν, από κοινού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δημιούργησαν μια ζεστή γωνιά παιχνιδιού και χαλάρωσης για τους μικρούς ταξιδιώτες. Από τότε μέχρι σήμερα, 54.250 παιδικά χαμόγελα γέμισαν το χώρο αυτόν με γέλιο, χαρά και δημιουργία. 12 χρόνια μετά παιδιά και γονείς, απολαμβάνουν την ίδια ποιότητα φιλοξενίας και ξεγνοιασιάς!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.