Αρχική Γαστρονομία Το 5ο Sympossio Greek Gourmet Touring ξεκινάει το φετινό του ταξίδι

Το 5ο Sympossio Greek Gourmet Touring ξεκινάει το φετινό του ταξίδι

Sympossio Greek Gourmet TouringΣτις 14/02-16/02/14, με αφετηρία την Στοκχόλμη και την έκθεση Greece PANORAMA, που διοργανώνεται από το North Events, το 5ο κατά σειρά Sympossio Greek Gourmet Touring ξεκινάει το φετινό του ταξίδι στην Δυτική και Ανατολική Ευρώπη για να μεταδώσει στον κόσμο της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας μια ζωντανή, γευστική εικόνα της σημερινής Ελλάδας: μιας Ελλάδας που παράγει, δημιουργεί και κυρίως μοιράζεται.
 
«Το Sympossio, τα προϊόντα του και οι άνθρωποί του, επιμένουμε να ταξιδεύουμε σε μία περίοδο κατά την οποία όλη η Ευρώπη δοκιμάζεται», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Aldemar Α. Αγγελόπουλος «Όμως, μέσα από την επίπονη διαδικασία της κρίσης, ξαναγεννιέται η παραγωγή και τυποποίηση εξαίρετων προϊόντων και η Ελλάδα καταθέτει την δική της συνεισφορά στην παγκόσμια γαστρονομία βλέποντας τα προϊόντα της να ταξιδεύουν ξανά σε όλα τα μήκη του κόσμου και που είδε τον πλούτο της να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού στις δημιουργίες Ελλήνων και ξένων σεφ.
Αυτή η συνολική αλλαγή που συμβαίνει δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές δραστηριότητες και στις κοινωνικές συμπεριφορές αλλά εκτείνεται και στις γαστρονομικές συνήθειες. Οι Έλληνες συναντιόνται με περίσκεψη αλλά και χαλαρότητα γύρω από τα μικρά τραπέζια των ουζερί και μοιράζονται: το χρόνο, το φαγητό, τη χαρά και την όρεξη για τη ζωή. Η κρίση ξυπνά έντονα την ανάγκη να τιμήσουμε τη ζωή. Όχι ο καθένας μόνος του. Όχι με το βλέμμα στο δικό του πιάτο. Με το βλέμμα στην παρέα, στη μέση του τραπεζιού όπου υπάρχουν απλές και εκλεκτές γεύσεις, και στο μοίρασμα.
 
Το Sympossio 2014, το 5ο κατά σειρά Ελληνικό γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο, με ισχυρό σύμμαχο για 4η χρονιά τον ΕΟΤ και το υπουργείο τουρισμού, με χορηγούς και συνεργάτες υψηλού διαμετρήματος, έρχεται να μεταδώσει αυτή την ουσιαστική στιγμή που ζούμε εδώ στην Ελλάδα. Έχει θέμα το ούζο και το ουζερί, την παρέα και το μοίρασμα, την στιγμή που ο χρόνος σταματά για να γευτούμε εκλεκτούς μεζέδες, φτιαγμένους από εκλεκτές πρώτες ύλες μαζί με αγαπητούς ανθρώπους».
 
Sympossio 2014: Το φετινό ταξίδι
14/02-16/02 Στοκχόλμη-Σουηδία, 17/02 Πέζαρο-Ιταλία, 19/02 Ρώμη-Ιταλία, 20/02 Νάπολι-Ιταλία, 21/02 Μπάρι-Ιταλία, 24/02 Μιλάνο-Ιταλία, 25/02 Τορίνο-Ιταλία, 26/02-02/03 Αγία Πετρούπολη-Ρωσία, 06/03 Ροστόβ-Ρωσία, 14/03 Καζάν-Ρωσία, 29/03-30/03 Τιουμέν-Ρωσία, 04/04-05/04 Ιζέβσκ-Ρωσία, Μάρτιος ’14 Λονδίνο-Αγγλία, Μάρτιος ’14 Μάντσεστερ-Αγγλία, 10/04-11/04 Κίεβο-Ουκρανία
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.