Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στόχος η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην αγορά της Ρωσίας

Στόχος η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην αγορά της Ρωσίας

ιατρικός τουρισμόςGreek Health Tourism Meeting & Workshop 2014
3η Εκδήλωση Προβολής Ιατρικού Τουρισμού & Υπηρεσιών Υγείας στη Ρωσία
Στην αγορά της Ρωσίας και με στόχο την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού επενδύουν κορυφαίες κλινικές και ιατρικά κέντρα, ξενοδοχεία και κέντρα που εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές ιδιότητες ιαματικών πηγών στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στο Greek Health Tourism Meeting & Workshop που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 7 Απριλίου 2014 και οργανώνει η Tourism Today.
 
Η εκδήλωση, η μεγαλύτερη που έχει οργανωθεί ποτέ στη Ρωσία με θέμα τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα, διοργανώνεται στη Μόσχα και αποτελεί τη συνέχιση των προσπαθειών παρουσίασης και προβολής των υπηρεσιών υγείας και των συναφών με αυτές τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας στην ρωσική αγορά. Η τρίτη πλέον αυτή διοργάνωση, έπειτα από τα προηγούμενα δύο workshops που πραγματοποιήθηκαν το 2013, εμπλουτίζεται με ημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας, η οποία και θα αποτελείται από δύο ενότητες: Την ενότητα με κύριο θέμα τον Ιατρικό Τουρισμό και την ενότητα που θα αφορά τον  Τουρισμό Ευεξίας  & τα Thermal Spa.
 
Η ένταξη της ημερίδας στο πρόγραμμα της εκδήλωσης έγινε με σκοπό να γίνει γνωστή η υπάρχουσα ιατρική υποδομή της χώρας η οποία σε συνάρτηση με το ξενοδοχειακό δυναμικό και τις ιατρικές υπηρεσίες συνθέτουν ένα άκρως ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, ικανό να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό τουριστών.  
Στα πλαίσιά της θα γίνει και παρουσίαση του προορισμού της Αθήνας και των δυνατοτήτων που προσφέρει.
 
Το Greek Health Tourism Meeting & Workshop που οργανώνεται σε συνεργασία  με τον Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας, της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Εταιρειών και την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Metropol, στο κέντρο της Μόσχας. Στόχος του είναι να δώσει ταχύτερη ώθηση στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, που φαίνεται ότι θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους πόλους προσέλκυσης Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Σημαντικό να αναφερθεί ότι το μέρος της ρωσικής αγοράς που σχετίζεται με τον ιατρικό τουρισμό, απαριθμεί 300.000 περίπου τουρίστες, με μια ετήσια αύξηση της τάξης του 20%. Σύμφωνα με τις στατιστικές, επί του παρόντος, το 50% των Ρώσων που ταξιδεύουν εκτός Ρωσίας για ιατρικούς λόγους έχουν ως προορισμό το Ισραήλ ενώ σε πολλές χώρες όπως στη Γερμανία, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες υγείας από τους Ρώσους ασθενείς, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον ρωσόφωνο προσωπικό.  Σημειώνεται επίσης ότι οι διεθνείς ασθενείς του ιατρικού τουρισμού έχουν ένα μέσο όρο δαπάνης τα 3.000 ως 4.000 δολάρια.
 
Τα θετικά αποτελέσματα της προηγούμενης εκδήλωσης της 30ης Οκτωβρίου αποτελούν παρακαταθήκη για την επιτυχία του Greek Health Tourism Meeting & Workshop. Το ενδιαφέρον από την πλευρά των Ρώσων συμμετεχόντων στο workshop ήταν μεγάλο, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν για το υψηλό επίπεδο της υποδομής και των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την οδοντιατρική, πλαστική χειρουργική, ογκολογία, καρδιολογία, διαβητολογικά, ορθοπεδική αποκατάσταση, γυναικολογία (κυρίως εξωσωματικές), νεφρολογικά προβλήματα, ανδρολογικά προβλήματα, θεραπείες για αναπνευστικά προβλήματα, κοσμετολογία, τουρισμός ευεξίας, ιαματικά   κ.α.
 
To Greek Health Tourism | Meeting & Workshop τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.