Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Τσικνοπέμπτη στα Μιτάτα της Κρήτης

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Τσικνοπέμπτη στα Μιτάτα της Κρήτης

Τσικνοπέμπτη στα Μιτάτα της ΚρήτηςΤο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι γιορτάζοντας τα 100 χρόνια ιστορίας του, τιμά την Κρητική παράδοση και την εκφράζει μέσα από όλες τις εκδηλώσεις του. 

Μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, με τίτλο: «Τσικνοπέμπτη στα Μιτάτα της Κρήτης».

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μικρασιατών στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με ώρα έναρξης 20.30. Η πλατεία μετατρέπεται σε ένα εικονικό Μιτάτο, ένα ταξίδι στην ιστορία, τις γεύσεις και την παράδοση των βουνών του νησιού. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το Λιβαδιώτικο Αόρι μέσα από αναφορές, δράσεις και δρώμενα: φυσικό περιβάλλον, μιτάτα, βοσκοί και γεύσεις από τον Ψηλορείτη: τυροκόμηση, λιβαδιώτικο πιλάφι, αντικριστό, κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Λιβαδιωτών. Ακολουθεί συναυλία κρητικής μουσικής με τους: Γιώργο Αλεξαντωνάκη και εκπροσώπους του Παγκρήτιου Συλλόγου Κρητών Μουσικών Καλλιτεχνών τον Νίκο Καλομοίρη και τον Γιώργο Τσαντάκη.

Θα πλαισιώσουν δε χορευτικά οι σύλλογοι Ερωφίλη και Ψηλορείτης εκ μέρους της Ένωσης Μουσικοχορευτικών παραδοσιακών Συλλόγων Δήμου Ρεθύμνης.

Νωρίτερα, στο Σπίτι του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη, στις 19:30 θα γίνει παρουσίαση από το Οικομουσείο Αγροτικής Ζωής Ορεινής Ρεθύμνης «Κουρήτια Οδός» μιας μοναδικής γαστρονομικής διαδρομής με τίτλο: «Ψηλορείτη Γεύσεων» με το παραδοσιακό Λιβαδιώτικο Πιλάφι, το Αντικρυστό, τη Μιζύθρα των Μιτάτων. Την παρουσίαση θα κάνει η κα. Αναστασία Φρυγανάκη φιλόλογος, δραματουργός.

Τσικνοπέμπτη στα Μιτάτα της ΚρήτηςΠαράλληλα, όπως κάθε χρόνο, από το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης διοργανώνονται πολλές άλλες εκδηλώσεις στην πόλη: Τσίκνα Χορός και ξεφάντωμα σε όλη την πόλη!

Αποκριάτικος Παιδικός Χορός Λυκείου Ελληνίδων, 15:30 – 19:00 αίθουσα Λυκείου Ελληνίδων. Διοργάνωση: Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου ( Λ.Ε.Ρ.)

19:00 Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη: Oι Εμείς & Εμείς “φέρνουν στο χωριό τον Αρκουδιάρη”. Ζωντανεύουν Απόκριες αλλοτινών εποχών, τότε που οι τσουλομασκαράδες πλημμύριζαν τα σοκάκια της πόλης μας με ντέφια, ροκάνες, πειράγματα, μπόλικη σατιρική διάθεση και απίστευτο κέφι και κατάληξη έξω από το Empire café-bar.

– Στην πλατεία Μικρασιατών ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ, οι ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΗΔΕΣ. και οι ΡΑΚΟΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

– Στην κρήνη Rimondi οι Oloi Vitsiozoi και ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ

– Στην Τζανέ Μπουνιαλή οι PANDAYA

– Στην Βάρδα Καλλέργη οι ΦΕΥ..ΓΑΤΟΙ

– Στην Αντ. Βασιλάκη 19, μετά τις 13:00, οι ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.