Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση του αγάλματος της “Νίκης της Σαμοθράκης”

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση του αγάλματος της “Νίκης της Σαμοθράκης”

Νίκη της ΣαμοθράκηςΤο μουσείο του Λούβρου κατάφερε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο ευρώ από δωρεές, προκειμένου να αποκαταστήσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματά του, τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Περίπου 6.700 ιδιώτες χορηγοί συμμετείχαν στην επιχείρηση “Όλοι μαικήνες” που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με το γαλλικό μουσείο.

Registration open for e Marketing program
Go to => http://bit.ly/dMkhs8
The future of Marketing is eMarketing

Για να χρηματοδοτήσει αυτό το φιλόδοξο έργο, το Λούβρο είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από συνεισφορές ιδιωτών σε ένα συνολικό προϋπολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων. Τα τρία εκατομμύρια ευρώ έχουν προσφερθεί από χορηγίες.

Το διάσημο φτερωτό άγαλμα, που βρίσκεται τώρα υπό ανακαίνιση σε γειτονική αίθουσα, θα ξαναβρεί τη θέση του στην κορυφή της κλίμακας Νταρού, στις αρχές του καλοκαιριού του 2014. Η ανακαίνιση της κλίμακας δεν θα τελειώσει πριν από το Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με το μουσείο.

Το Κέντρο Έρευνας και Αποκατάστασης των Μουσείων της Γαλλίας, που εξέτασε το άγαλμα, κατάφερε να εντοπίσει ανεπαίσθητα ίχνη γαλάζιου, αθέατα στο γυμνό μάτι.

“Τα ίχνη αυτά επιτρέπουν να πούμε πως το άγαλμα ήταν πολύχρωμο, τουλάχιστον εν μέρει”, υπογράμμισε το μουσείο. Το ίδιο, η εξέταση του αγάλματος επέτρεψε να αποκαλυφθεί ένας βόστρυχος από τον κότσο της Νίκης πίσω από το λαιμό, που είχε κρυφτεί κάτω από ένα σύγχρονο (του 20ού αιώνα) κλείσιμο με γύψο, σύμφωνα  με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.