Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΕΩΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΓΚΕΝ)

ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΕΩΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΓΚΕΝ)

εκδοση visaΗ επίσπευση και η απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης θεωρήσεων (Σέγκεν), βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Αναστάσιο Μητσιάλη και Παναγιώτη Μίχαλο.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το  πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων και έγινε ο σχεδιασμός για τη νέα τουριστική χρονιά, αναφορικά με το θέμα της έκδοσης visa. Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα της ετοιμότητας και της υποστήριξης των προξενικών μας Αρχών για το συγκεκριμένο θέμα.
Σημειώνεται ότι κατά το 2013, η αύξηση έκδοσης θεωρήσεων από τις αναδυόμενες αγορές ανήλθε στο 50%.. Από το 2012 έως το 2013 σημειώθηκε αύξηση θεωρήσεων κατά 51,40% στη Ρωσία, κατά 56,60% στην Ουκρανία και κατά 40,75% στην Τουρκία.
Επίσης εξετάσθηκε η δυνατότητα περαιτέρω διεύρυνσης της εφαρμογής του Πιλοτικού Προγράμματος σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το εν λόγω Πιλοτικό Πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση θεωρήσεων εισόδου Σέγκεν σε Τούρκους υπηκόους, αλλά και σε άτομα άλλων εθνικοτήτων, τα οποία ευρίσκονται προσωρινά μεν, αλλά νόμιμα στα παράλια της Τουρκίας. Επισημαίνεται  ότι από την έναρξη εφαρμογής του Πιλοτικού Προγράμματος έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός θεωρήσεων εισόδου προς τα νησιά στα οποία εφαρμόζεται.
Στη κοινή σύσκεψη  συζητήθηκαν ακόμη προτάσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες, που πρέπει να αναληφθούν,  κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, για την περαιτέρω απλούστευση του κώδικα θεωρήσεων, οι οποίες θα εξετασθούν μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον ερχόμενο Μάρτιο .
 
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η πραγματοποίηση της ήδη προγραμματισμένης για τις 6 Φεβρουαρίου συνάντησης μεταξύ Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ και του ΣΕΤΕ με την συμμετοχή των Γενικών Προξένων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε πέρυσι με επιτυχία για πρώτη φορά, ύστερα από πρωτοβουλία της Γ.Γ.  Δ.Ο.Σ., και θεωρείται ότι συντέλεσε στον καλύτερο συντονισμό και την προετοιμασία των Αρχών μας για την επομένη τουριστική περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.