Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τους Άξονες για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας παρουσίασε η κα Κεφαλογιάννη

Τους Άξονες για την Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειας παρουσίασε η κα Κεφαλογιάννη

ΚεφαλογιάννηΤις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας, παρουσίασε  η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε συνάντηση εργασίας με τους αντιπεριφερειάχες, που έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Τουρισμού κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης  και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις δράσεων που αφορούν τους τομείς αρμοδιότητας τους.  
Ειδικότερα η υπουργός Τουρισμού στην ομιλία της τόνισε ότι βασικοί στόχοι είναι:
–Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων.  
—Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
— Η  ενίσχυση των Ειδικών Μορφών Τουρισμού, όπως ο Θρησκευτικός, ο Γαστρονομικός, ο Συνεδριακός, ο Αθλητικός, ο Αγροτικός, ο Τουρισμός Υγείας – Ευεξίας και η Κρουαζιέρα.
—Η  δημιουργία νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.  

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ζήτησε τη συνεργασία των Περιφερειών προκειμένου να επιτευχτεί η κοινή επιδίωξη που είναι ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού Τουρισμού και η ισόρροπη ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας.  
Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να διαμορφωθεί μια ενιαία στρατηγική για την προώθηση του τουρισμού. Συγκεκριμένα επισήμανε τη συγκρότηση της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για το συντονισμό του έργου και των προβλημάτων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν, σε Τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο. Και της Επιτροπής θεμάτων Τουρισμού και Ελέγχου παραβατικότητας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Τέλος η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «η φετινή τουριστική χρονιά πήγε καλά, καθώς τα στοιχεία  μιλούν για περισσότερους από 17,5 εκ. τουρίστες  και περί τα 12,5 δις έσοδα, που δημιουργούν  προσδοκίες ότι τα πράγματα αλλάζουν. Και ότι πλέον μπορούμε με αισιοδοξία να κοιτάζουμε μπροστά, καθώς  ο τομέας του Τουρισμού, που αντιπροσωπεύει το 18-20% του ελληνικού Α.Ε.Π. και το 20% των θέσεων εργασίας, είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη και της ελληνικής Περιφέρειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.