Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ & ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ & ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και εκπαιδευτικών της Λέσβου σε θέματα που αφορούν στους σεισμούς και τον σεισμικό κίνδυνο, θα φιλοξενήσει στη Μυτιλήνη την περιοδική έκθεση με θέμα «Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς & τα ηφαίστεια». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πληροφόρησης του Μουσείου (8ης Νοεμβρίου 17 – Έναντι Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης) από 5 Δεκεμβρίου 2013.
Στα πλαίσια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Η έκθεση «Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς & τα ηφαίστεια»
Η έκθεση δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος RACCE «Ευαισθητοποίηση των νέων για το σεισμικό κίνδυνο, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθώς και εκπαιδευτικών φορέων από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία. Η έκθεση περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες αφίσες για τη σεισμική επικινδυνότητα και την αντιμετώπιση απρόβλεπτων συναισθημάτων. Παρουσιάζονται ενημερωτικά θέματα για τα φυσικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές, τον τρόπο που έβλεπαν και αντιμετώπιζαν τους σεισμούς παλαιότεροι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο, την τεκτονική των λιθοσφαιρικών πλακών, τα σεισμικά κύματα κ.ά. Ειδικό τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο σε θέματα πρόληψης και προετοιμασίας για την περίπτωση ενός σεισμού ενώ επίσης θα παρουσιαστούν θέματα για την προετοιμασία της οικογένειας, την προετοιμασία της σχολικής τάξης, τις ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά και τους τρόπους αντιμετώπισης του αισθήματος πανικού.
Δήλωση συμμετοχής για τα σχολεία: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τηλέφωνο 2251047033, e-mail: lesvospf@otenet.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.