Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT

Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT

Word_Report_TemplateΗ ασφάλεια στους Ευρωπαϊκούς λιμένες και η ενίσχυσή της μέσα από τα Ευρωπαϊκά Έργα βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνουν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και η Ένωση Λιμένων Ελλάδος με θέμα:
“Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT”
την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 9.30 π.μ.
στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ 10, στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση, με την οποία ολοκληρώνεται το έργο SEE MARINER, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των λιμενικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχαν στη υλοποίηση του SEE MARINER, των αρμόδιων Υπουργείων και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το SEE MARINER (“Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης της Θαλάσσιας και Ποτάμιας Μεταφοράς των Επικίνδυνων Φορτίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”), συνολικής διάρκειας 35 μηνών, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEE Programme).

Βασικό άξονα των εργασιών της ημερίδας θα αποτελέσουν το Ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια στους λιμένες, η ενσωμάτωση και εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS) στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς και οι πολιτικές και τα συστήματα ασφαλείας που έχουν ενσωματωθεί ειδικότερα στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα απότοκα αποτελέσματα της υλοποίησης του SEE MARINER και στην συμβολή του στην προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, της βιώσιμης ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ:

Το SEE MARINER στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών, και συνεπώς στη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσα από την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός καινοτόμου συστήματος για την παρακολούθηση της θαλάσσιας και ποτάμιας μεταφοράς των επικίνδυνων εμπορευμάτων. Παράλληλα, το έργο έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός δικτύου, το οποίο μέσα από τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που παρέχει, συμβάλλει στην ενίσχυση της ικανότητας συνεργασίας και συντονισμού των αρμόδιων αρχών για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση περιβαλλοντικών κινδύνων.

Εκτός από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, στην κοινοπραξία συμμετέχουν άλλοι δέκα (10) εταίροι: Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Επικεφαλής Εταίρος), Κέντρο Επιχείρησης και Καινοτομίας Αττικής, Venice Port Authority, ALOT s.c.a.r.l.- Agency of East Lombardy for Transport and Logistics, Luka Koper- port and logistics system, plc., Pannon Business Network Association, Union of Bulgarian Black Sea Local Authorities, Romanian Inland Ports Union, the Port of Bar Holding Company, Institute of Transport και ένας Παρατηρητή: TINA VIENNA Urban Technologies and Strategies GmbH.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.