Αρχική Αρχαιολογία Τα πρώτα καταδυτικά πάρκα στην Ελλάδα θα έχουν ανοίξει μέχρι το καλοκαίρι...

Τα πρώτα καταδυτικά πάρκα στην Ελλάδα θα έχουν ανοίξει μέχρι το καλοκαίρι του 2014

divingΉδη aπό τον Οκτώβριο έχει συγκροτηθεί 15μελής επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου, να ετοιμαστεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα καθορίζει τις περιοχές δημιουργίας αυτών των πάρκων, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.
Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί έναν τομέα ιδιαίτερα ποιοτικό καθώς ελκύει άτομα που θεωρούνται υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου. Αριθμεί περισσότερους από 8 εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη.

Τα δύο πρώτα αρχαιολογικά καταδυτικά πάρκα είναι τοποθετημένα κοντά στην Πύλο- στη νοτιο- δυτική Πελοπόννησο-  πρόκειται σύντομα να υποδέχονται επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αρχαία ναυάγια αλλά και γενικότερα την υποβρύχια αρχαιολογία.

Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται τα ερείπια αρχαίων εμπορικών πλοίων από την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αλλά και από την περίοδο του Μεσαίωνα, τα οποία ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους στο νησί της Σαπιέντζας.

Αν και τα σκαριά των πλοίων έχουν διαλυθεί εδώ και χρόνια, τα φορτία τους, τα οποία περιλαμβάνουν γρανιτένιες κολόνες από τη Μέση Ανατολή, αμφορείς και λίθινες σαρκοφάγους, βρίσκονται ακόμα διάσπαρτα σε όλο το βυθό της θάλασσας.

Τα πάρκα αναμένεται να έχουν ανοίξει μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.