Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος λόγω της έντονης κακοκαιρίας

Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος λόγω της έντονης κακοκαιρίας

rodoskakokairia

Δυστυχώς νεκρός βρέθηκε άλλος ένας αγνοούμενος από τη θεομηνία που έπληξε τη Ρόδο τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα μετά τις δύο γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, νεκρός βρέθηκε και ο 67χρονος από τα σωστικά συνεργεία που τον αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες.  Ο λόγος για τον Γιάννη Μπαϊράμη,  που ήταν διευθυντής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Η κατάσταση στο νησί είναι πολύ δύσκολη μετά τη σφοδρή κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση, λόγω της οποίας η Ρόδος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στο νησί, το οποίο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Σάββατο το πρωί μετέβη στη Ρόδο από την Αθήνα, με ελικόπτερο σούπερ πούμα, για να συνδράμει τις δυνάμεις που βρίσκονται εκεί μια ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ. Μαζί τους θα μεταβεί και η Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Η ΕΜΑΚ θα συμμετάσχει κυρίως στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ατόμων που αγνοούνται μέχρι αυτή την ώρα (σ.σ. αν δεν έχουν βρεθεί μέχρι το πρωί) αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που θα γίνουν στις πληγείσες περιοχές.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Βοήθεια και απο τον Στρατό

Δυνάμεις και μέσα του στρατού συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό, στη διάθεση των τοπικών αρχών έχουν διατεθεί 8 καταδρομείς, 50 στρατιώτες της στρατιωτικής διοίκησης Ρόδου, 1 εκσκαφέας και 1 φορτωτής.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με το δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Ιωάννη Μαχαιρίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.