Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην ατζέντα της HOTREC το θέμα των ιδιωτικών, μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων

Στην ατζέντα της HOTREC το θέμα των ιδιωτικών, μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων

HOTRECHOTREC W 2013Το Μανιφέστο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας για το 2014, ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 67ης Γενικής Συνέλευσης της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξενοδοχείων και Εστιατορίων (HOTREC), που πραγματοποιείται στις 17 και 18 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Πρόκειται για το κορυφαίο όργανο εκπροσώπησης τουριστικών επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων στην Ε.Ε., όπου τη χώρα μας εκπροσωπεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας. Στη Συνέλευση συμμετέχουν 80 πρόεδροι Εθνικών Ενώσεων Ξενοδόχων και Εστιατορίων από όλη την Ευρώπη.
Για πρώτη φορά στην ατζέντα της HOTREC εισέρχεται το θέμα των ιδιωτικών, μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων, που βαίνει διογκούμενο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επιχειρείται να βρεθεί μια κεντρική λύση. Επίσης, στη Συνέλευση προγραμματίζεται να συζητηθούν μεταξύ άλλων, οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, τα θέματα της πνευματικής ιδιοκτησίας, τα θέματα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα προβλήματα που προκαλεί η αναθεώρηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια και ο τομέας της προσβασιμότητας.

Ακολούθως, η HOTREC θα παρουσιάσει τη μελέτη για τη συμβολή του τουρισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία. Κύριο θέμα στην ατζέντα της Συνέλευσης της HOTREC θα αποτελέσει  και  η περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος κατάταξης και αξιολόγησης που έχει αναπτύξει, του Hotel Stars Union που ήδη εφαρμόζεται και πιστοποιούνται ξενοδοχεία σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες.
Την εναρκτήρια εκδήλωση των εργασιών τίμησε με την παρουσίας της η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης για τον τουρισμό ενόψει και της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. Ο πρόεδρος της HOTREC Kent Nyström υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων από το Ευρωκοινοβούλιο για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας.  
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης επισήμανε την πεποίθησή του πως ο τουρισμός μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο για την θετική επανεκκίνηση της Γηραιάς Ηπείρου.  
Ο κ. Τσακίρης σημείωσε επίσης ότι πρέπει να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ζητήματα όπως:
– η ευχερέστερη πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις και ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου,
– ο επανακαθορισμός της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πνευματικά δικαιώματα,
–  η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ συνολικά στο τουριστικό πακέτο,
– η συρρίκνωση της γραφειοκρατίας, αξιοποιώντας πλέον τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,
– η αντιμετώπιση οργανωμένα και συντεταγμένα, των μονοπωλιακών καταστάσεων και καταχρηστικών συμπεριφορών στον τομέα του διεθνούς ηλεκτρονικού εμπορίου στον τουρισμό.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. υπογράμμισε: «Ζούμε σε καιρούς κατακλυσμιαίων αλλαγών, συνεπώς οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Προσαρμογή σημαίνει νίκη στο μεγάλο παιχνίδι της εξέλιξης. Και αυτή τη νίκη έχουμε την ευθύνη απέναντι στις κοινωνίες μας και στις επόμενες γενιές να την επιδιώξουμε και να την κατακτήσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.