Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης, κύριο μέλημα τους, η διάδοση της ειρήνης

Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης, κύριο μέλημα τους, η διάδοση της ειρήνης

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας συμμετείχε στην Εναρκτήρια Συνεδρίαση της 26ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης «Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης», η οποία φιλοξενήθηκε φέτος από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου 2013 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, με κύριο μέλημα τη διάδοση της ειρήνης τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση, παρέστησαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων από τον Ελληνικό χώρο, αλλά και από τις 106 πόλεις-μέλη της υφηλίου που συμμετέχουν στο Δίκτυο (Αμερική, Αφρική, Κύπρο και άλλες χώρες εντός ή εκτός της Ε.Ε.).

Στο μήνυμα που απέστειλε προς τη Γενική Συνέλευση ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κ. Μπαν Γκι-Μουν, τόνισε τη σημασία της διαμόρφωσης ενός οράματος για την καταπολέμηση της φτώχειας και της καθολικής προσπάθειας για ανάπτυξη, παράλληλα με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της απειλής από θανατηφόρα όπλα στον κόσμο. Στο μήνυμά του τόνισε, επίσης, πως υπολογίζει στη βοήθεια όλων των Δήμων προκειμένου να τεθούν παγκόσμιες προτεραιότητες, έτσι ώστε τα δισεκατομμύρια που σπαταλούνται σε θανατηφόρα όπλα να επενδυθούν στην ευημερία των ανθρώπων.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης «Πόλεις Αγγελιαφόροι της Ειρήνης» κ. Alfred L. Marder στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό θα πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την παγκόσμια ειρήνη, απαιτώντας κονδύλια για ανθρώπινες ανάγκες και όχι για φονικές μηχανές.

Τέλος, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κατσούλης κατά το χαιρετισμό του, ανέφερε – μεταξύ άλλων ότι – η αυτοδιοίκηση μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ασκήσει εξωτερική πολιτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι παθητική και να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.