Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τουριστικοί φορείς της Λακωνίας συνάντησαν τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Τουριστικοί φορείς της Λακωνίας συνάντησαν τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Τουριστικοί φορείς της Λακωνίας συνάντησαν τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και ΠρόνοιαςΜε την αμέριστη συμπαράσταση του Λάκωνα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανασίου Δαβάκη, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης δέχτηκε στο γραφείο του, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013, αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων της Λακωνίας αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο της ΣΕΕΔΔΕ και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων κ. Κατερίνα Δεμέστιχα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας και Σύμβουλο της Διοικούσας Επιτροπής του Ξ.Ε.Ε. κ. Δημήτρη Πολλάλη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Μονεμβάσιας κ. Τάκη Παπαδάκη, προκειμένου να συζητήσουν τρέχοντα θέματα εργασιακού και ασφαλιστικού χαρακτήρα αναφορικά με τις τουριστικές επιχειρήσεις φιλοξενίας που εδρεύουν τόσο στη Λακωνία όσο και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και τα Κύθηρα.

Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και το θέμα της υποχρεωτικής καταβολής των οφειλόμενων εισφορών προς τον ΟΑΕΕ που εμπίπτει στο 10μηνο Ιουλίου 2012 – Απριλίου 2013, που αφορά το μεσοδιάστημα των διατάξεων του άρθρου 32 του νόμου 4075/2012 και των διατάξεων του άρθρου 58 του νόμου 4144/2013.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ψήφιση του νόμου 4144/2013 (άρθρο 58) άλλαξε το ασφαλιστικό καθεστώς για τους ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, με αποτέλεσμα να δοθεί οριστική λύση στη μέχρι πριν υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, επιχειρήσεων έως 10 δωμάτια.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εποικοδομητική ενημέρωση και την άριστη συνεργασία, όπως επίσης και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για το έκδηλο ενδιαφέρον στήριξης των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα της Λακωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.