Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μηδαμινή η απόδοση του προγράμματος “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους...

Μηδαμινή η απόδοση του προγράμματος “Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού” μέσω ΣΕΤΕ και ΕΕΔΕ

sete-eedeΣε άρθρο του το money-tourism.blogspot.grτονίζει  πως, “δεν ξεπέρασαν τις 1.000 (!!!) οι θέσεις εργασίας με βάση το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών», του οποίου συνδικαιούχοι και φορείς υλοποίησης ήταν ο ΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ ως συνδικαιούχοι.
Και συνεχίζoντας γράφει:
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη χαμηλότερο νούμερο από τις 1.000, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία προσδοκούσε την δημιουργία με βάση όσα προέβλεπε το πρόγραμμα 10.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 
Και βέβαια είναι άξιο απορίας πως από 52.500 αιτήσεις που κατατέθηκαν, όπως είχε ανακοινώσει ο ΣΕΤΕ υλοποιήθηκαν τόσο λίγες.
Η δράση εχρηματοδοτείτο από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για την δημιουργία ελάχιστων θέσεων εργασίας ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά στη διαφήμιση του σχετικού προγράμματος τους καλοκαιρινούς μήνες. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επανεξετάζει το θέμα συνολικά και από μηδενική βάση, ώστε να μην μένουν αδιάθετα σημαντικά ποσά που μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση της απασχόλησης και την ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της δράσης ήταν η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.”

H  Travelling News ρώτησε φορείς εκπαίδευσης, σχετικά με το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών» και έλαβε την εξής απάντηση

“το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων ήταν πολύ μεγάλο, όμως δεν υπήρχαν οι άνεργοι οι οποίοι θα έπρεπε να έλθουν σε επαφή μαζί μας.”

Υπεύθυνος σπουδών συγκεκριμένης σχολής εξ άλλου σε σχόλιο του τόνισε: Παρά το ότι δημιουργήσαμε ειδική γραμματεία εξυπηρέτης, των εδιαφερόμενων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους ανέργους, που είχαν εγκριθεί και αυτό όχι μόνο σε ένα πάροχο κατάρτισης, πολύ γνωστές σχολές αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

Ίσως εάν εξαλειφθεί ο όρος του προγράμματος για ειδικά τμήματα με περισσότερους από 5 από τους εγκεκριμένους ανέργους, θα μπορούσαμε εάν κατά τύχη εμφανιζόταν κάποιος άνεργος ο οποίος ήθελε να δηλώσει συμμετοχή να τον εντάξουμε στα τμήματα που ήδη τρέχουμε, όπως γίνεται με άλλα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αυτό θα διευκόλυνε όλους, και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους ανέργους που πραγματικά ενδιαφέρονται, να αποκτήσουν μια ειδικότητα και κυρίως εργασία.

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είναι έτσι, ούτε τόσο απλά… Πληροφούμαι από άλλη σχολή ότι ενώ υπάρχουν εκπαιδευόμενοι, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν τα ξενοδοχεία ή τα τουριστικά γραφεία ή άλλες επιχειρήσεις που θα δεχθούν τους καταρτιζόμενους, παρότι θα προσφέρουν την εργασία τους χωρίς κόστος για την επιχείρηση…
    Εδώ παίζουν ρόλο και οι υπάρχοντες – υπό απόλυση ή ενώπιον λήξης σύμβασης – εργαζόμενοι και οι όροι εργασίας των νέων επιδοτούμενων εργαζομένων…

    • Οι συγκεκριμένες σχολές έχουν πολλές εταιρείες οι οποίες τους πιέζουν ακόμα και τώρα για να προσλάβουν μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Κρίμα…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.