Αρχική Αεροπορικά Νέα Δύο πιλότοι κοιμήθηκαν, εν ώρα πτήσης

Δύο πιλότοι κοιμήθηκαν, εν ώρα πτήσης

air-pilots-sleepwalkingΜια συγκλονιστική έκθεση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αποκαλύπτει ότι μια πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο είχε μείνει με κανέναν ξύπνιο στους ελέγχους, όταν και οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν μέσα από την πτήση. Η Daily Mail αναφέρει ότι το συμβάν έλαβε χώρα στις 13 Αυγούστου, σε 325 θέσεων Airbus A330, βρετανικής αεροπορικςή εταιρείας. (Η ΥΠΑ δεν κατονόμασε την αεροπορική εταιρεία.)

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πιλότοι οι ίδιοιανέφεραν στην ΥΠΑ το συμβαν, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα της κόπωσης του πιλότου. Οι πιλότοι που εμπλέκονται φέρεται να είχαν κοιμηθεί μόνο για πέντε ώρες ο κάθε ένας κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων νυχτών. Λίγο μετά την απογείωση, οι δύο ενώ υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει εκ περιτροπής να κάνουν ένα σύντομο υπνάκο, όμως, ένας από αυτούς ξύπνησε για να διαπιστώσει ότι και ο άλλος κοιμόταν. Ούτε ήξερε πόσο καιρό το αεροπλάνο πετούσε χωρίς επίβλεψη με αυτόματο πιλότο.

Ένας εκπρόσωπος της βρετανικής ΥΠΑ δήλωσε στην Daily Mail, “Θα ήμουν πολύ έκπληκτος εάν είχαν ληφθεί τυχόν πειθαρχικά μέτρα κατά αυτών των πιλότων … Ίσως η εν λόγω αεροπορική εταιρεία μπορεί να έχει επεξετάσει τα ρόστερ τους ή το σύστημα βάρδιας, ως αποτέλεσμα … Σε δυνητικά κρίσιμες καταστάσεις όπως αυτή, στόχος μας είναι να μάθουμε τι συνέβη και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά. Δεν γνωρίζω γιατί οι πιλότοι είχαν κοιμηθεί τόσο λίγο πριν από την πτήση. ώστε να αναγκαστούν να κοιμούνται με βάρδιες, όπου φαίνεται ότι και οι δύο αποκοιμήθηκαν την ίδια στιγμή. “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.