Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ακρόπολη: Το Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του συνωστισμού που...

Ακρόπολη: Το Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του συνωστισμού που παρουσιάστηκε φέτος

Ττουρίστες στην ακρόποληο Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του συνωστισμού που παρουσιάστηκε φέτος λόγω του μεγάλου πλήθους επισκεπτών στην Ακρόπολη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το europeonline-magazine. Τα καλά νέα για την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα – το ρεκόρ των 11,5 εκατομμυρίων τουριστών σύμφωνα με έκθεση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – δημιούργησαν προβλήματα στο πιο γνωστό αξιοθέατο της χώρας, την Ακρόπολη.

«Ο συνοστισμός είναι φοβερός και γίνεται χειρότερος το πρωί, όταν φθάνουν οι ορδές των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια,” λέει η ξεναγός κα Στυλιανού.

Οι τουρίστες συχνά πρέπει να περιμένουν στην ουρά για τα εισιτήρια και στη συνέχεια να ανεβαίνουν στην Ακρόπολη σε θερμοκρασίες που συχνά φτάνουν τους 38 βαθμούς Κελσίου, λέει άλλος ξεναγός.

Έχει εκτιμηθεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από 4.000 άτομα στην Ακρόπολη ανά πάσα στιγμή. Αλλά υπήρξαν σύμφωνα με την Κα Στυλιανού, πολλές ημέρες, όπου και 12.000 τουρίστες ταυτόχρονα προσπάθησαν να περάσουν από τα Προπύλαια, για να επισκευθούν την Ακρόπολη.

Το Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα. Σε συνεργασία με τις εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, επεξεργάζεται σε ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα πλοία θα πηγαίνουν τους επιβάτες τους σε βάρδιες για περιήγηση στην Ακρόπολη και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης, ανέφερε η εφημερίδα Το Βήμα στην ιστοσελίδα της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.