Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεχόμενα μπλακ-άουτ στη Σαντορίνη

Συνεχόμενα μπλακ-άουτ στη Σαντορίνη

ilovasilema santoriniΈνα απίστευτο και μάλλον μοναδικό στα χρονικά «ρεκόρ» πέτυχε η ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη καθώς μέσα σε 72 ώρες κατάφερε να επιτρέψει να σημειωθούν δύο γενικά μπλακ-άουτ στο νησί των Κυκλάδων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και με τα διεθνή ΜΜΕ να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τη χώρα μας μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής στο Μονολίθι.
 
Το τελευταίο μπλακ-άουτ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν τις 9, λόγω βλάβης σε πυκνωτή στο εργοστάσιο που είχε σημειωθεί η έκρηξη την Τρίτη.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε δυνατή η ηλεκτροδότηση στο 50% του νησιού.
 
Την ίδια ώρα, βέβαια, παραμένει το βασικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης καθώς ακόμα και σήμερα, Παρασκευή, τέταρτη ημέρα μετά την πυρκαγιά, η ισχύς του ρεύματος δεν έχει επανέλθει στο 100%.
 
Όπως δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προσθέτοντας ότι στις 10 το πρωί αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 MW ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 32-33 MW.  
 
Υπουργό και εισαγγελέα ζητά ο δήμαρχος Σαντορίνης
 
Στο μεταξύ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος ζήτησε να μεταβεί στη Σαντορίνη υπουργός, ώστε να συντονίσει την κατάσταση, αλλά και να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για το θέμα. 
 
Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με το neasantorinis.gr πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά της ΔΕΗ για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες στο νησί. 
 
Αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά αποτελεί η «ανατροπή» του «χρονοδιαγράμματος» που είχε δοθεί από τη ΔΕΗ στο Δήμο, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού. 
 
Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της ΔΕΗ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί ο ίδιος στο νησί. 
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζώρζος εξέφρασε στον κ. Ζερβό την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα για την επαναηλεκτροδότηση του νησιού και του μετέφερε την αγανάκτηση κατοίκων επαγγελματιών και επισκεπτών.
 
Πηγή: Defencenet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.