Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου: Δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για εκτεταμένη υποβάθμιση της περιοχής

Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου: Δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για εκτεταμένη υποβάθμιση της περιοχής

Μεσαιωνική Πόλη της ΡόδουH Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, για τελείως διαφορετικούς λόγους.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σε εφημερίδες και ιστοτόπους κάνουν λόγο για εκτεταμένη υποβάθμιση της περιοχής, με τις πλατείες της να μετατρέπονται κατά τις βραδινές ώρες σε υπαίθρια κλαμπ, χωρίς κανέναν σεβασμό απέναντι στα ιστορικά μνημεία, στους κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Σε κάποια δημοσιεύματα γίνεται μάλιστα αναφορά σε «πληροφορίες για διαγραφή της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO».

Στις 13 Αυγούστου, ο Δήμος Ρόδου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη «για τον επανασχεδιασμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα της άγρας πελατών, αλλά και μιας σειράς ακόμα από παραβατικές συμπεριφορές», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που ακολούθησε.

Ας ελπίσουμε ότι η Πολιτεία θα επιληφθεί άμεσα του θέματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.