Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά RepowerGreece, τι είναι η Ελλάδα για τον καθένα

RepowerGreece, τι είναι η Ελλάδα για τον καθένα

IVΣτις 2 Ιουλίου η ομάδα του RepowerGreece βρέθηκε στην Πελοπόννησο, σε ένα μοναδικό “χωριό” – το Ionian Village, που αποτελεί το πρόγραμμα κατασκηνώσεων της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, όπου κάθε καλοκαίρι μέσα από δύο εικοσαήμερα προγράμματα, έφηβοι από όλη την Αμερική βιώνουν μία μοναδική εμπειρία που επαναπροσδιορίζει τις αντιλήψεις τους γύρω από την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
 
Μέσα από την καθημερινή, απλή αλλά γεμάτη νόημα επαφή με τον τόπο, τα έθιμα, τις ομορφιές, τα επιτεύγματα, αλλά και την Ορθόδοξη πίστη μας, το Ionian Village για περισσότερα από 40 χρόνια καλλιεργεί και ενδυναμώνει την αγάπη και το σεβασμό προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.    
 
Σε συνεργασία με την εκπληκτική ομάδα του διαφορετικού αυτού χωριού,  γνωρίσαμε το RepowerGreece σε 250 εφήβους μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα που στόχο είχε τον δημιουργικό επαναπροσδιορισμό των αντιλήψεων που έχουν οι συμμετέχοντες για την Ελλάδα.
 
Μέσα από καινοτόμες δράσεις που λειτούργησαν ως σπίθα σύνθεσης ιδεών και εποικοδομητικού διαλόγου, αναδείξαμε τη σημασία αλλά και τους τρόπους επικοινωνίας των νέων αντιλήψεων, των ταλέντων αλλά και της δημιουργικότητας που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα.
 
Η ημέρα ξεκίνησε με τις διαφορετικές ομάδες να συνοψίζουν τι είναι η Ελλάδα για τον καθένα, έννοιες όπως η πλούσια παράδοση, τα ήθη και έθιμα, ο πολιτισμός, η παρέα και η οικογένεια επικράτησαν.  Στη συνέχεια, κλήθηκαν να αποτυπώσουν δημιουργικά την χώρα μας σε μία μπλούζα, με την βοήθεια μπογιάς και stencils, όπου εικόνες από λευκά εκκλησάκια, θάλασσα και όμορφα ηλιοβασιλέματα αναδείχθηκαν με μοναδικό τρόπο. Παράλληλα, άλλες ομάδες έδωσαν τον δικό τους ορισμό για την Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες που σχημάτισαν ένα διαφορετικό μεγάλο πίνακα Pinterest.
 
Τέλος, οι μαθητές αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες και γνώρισαν  την Ελλάδα της δημιουργίας και των προοπτικών μέσα από μία εποικοδομητική ανοιχτή συζήτηση με την ομάδα του RepowerGreece, όπου συζητήσαμε για στερεότυπα, λύσεις και τρόπους να προχωρήσουμε μπροστά – τα μηνύματα που αποτελούν και την καρδιά της εκστρατείας. Επιπλέον παρουσιάσαμε εύκολους τρόπους για να γίνουν πρεσβευτές της Ελλάδος που προχωράει μπροστά και δημιουργεί νέες προοπτικές, στον τόπο τους και να μοιραστούν τις εικόνες και εμπειρίες τους από την Ελλάδα με τους φίλους και συμμαθητές τους.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθύτερη εκτίμηση για τον Πατέρα Ευαγόρα και την εξαιρετική του ομάδα για την υποστήριξη, την φιλοξενία και την συνεργασία για την διοργάνωση αυτού του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.