Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Athens World Music Festival -P.I.I.G.S, στην Τεχνόπολις

Athens World Music Festival -P.I.I.G.S, στην Τεχνόπολις

athens world music festivalΤο “Athens World Music Festival”, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, υπό τον  ιδιαίτερο θεματικό τίτλο “P.I.I.G.S.” Παρουσιάζουν τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των πέντε ευρωπαϊκών χωρών- Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας και Ισπανίας- που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος.

Τα “P.I.I.G.S.” θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές: Πορτογαλία (Cristina Branco, Andre Maia Band), Ιταλία (Nuova Compagnia di Canto Popolare, Encardia), Ιρλανδία (Altan, Realta), Ελλάδα (Μαριώ, Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης “Greekadelia”), Ισπανία (Lenacay, Xarnege).

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάριος Στρόφαλης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το Athens World Music Festival πλαισιώνεται από σεμινάρια και forum στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη ενός εισιτηρίου του φεστιβάλ.

• Τρίτη 16 Ιουλίου

 «Το βιολί και οι αποχρώσεις του σε Ευρωπαϊκές παραδοσιακές μουσικές»

Εισηγητής: Kυριάκος Γκουβέντας (διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ του βιολιού). Ο βασιλιάς των οργάνων πρωτοστατεί στις μουσικές του κόσμου και ιδιαίτερα στις φολκ μουσικές όλης της Ευρώπης όπου η ποικιλία των αποχρώσεών του είναι εντυπωσιακή.

• Τετάρτη 17 Ιουλίου

“Pizzica pizzica – ρυθμός, χορός και θεραπεία”

Εισηγητές : Eνκαρδία (μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές του Ελληνικού γκρουπ που έχει επικεντρωθεί στις μουσικές της κάτω Ιταλίας)

Η αρχέγονη σχέση του χορού pizzica pizzica με την θεραπεία από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης με ταυτόχρονη αναφορά στις χορευτικές φόρμες του σήμερα.

• Πέμπτη 18 Ιουλίου

Forum με θέμα: «O μουσικός πλούτος του Ευρωπαϊκού νότου και η συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Συνοχής»

Εισηγητές : Μάριος Στρόφαλης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens World Music Festival),

Πάνος Χρυσοστόμου (Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Κόσμος 93.6) ,

 Andre Maia (Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής).

Τεχνόπολις, Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) , Κεντρική Αυλή: Πειραιώς 100 , Γκάζι 

Ώρα :  21:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ ημερήσιο, 25€ πενθήμερο

 Ώρα διεξαγωγής forum και σεμιναρίων: 13.00-14.00

Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC, Παπασωτηρίου, Seven Spots και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , Online: Viva.gr – τηλεφωνικά: 11876

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.