Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κεφαλογιάννη: Για τον τουρισμό η μείωση του ΦΠΑ είναι σημαντική γιατί ενισχύει...

Κεφαλογιάννη: Για τον τουρισμό η μείωση του ΦΠΑ είναι σημαντική γιατί ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μας

κεφαλογιάννη ολγαΣτην τεράστια σημασία για τον ελληνικό τουρισμό, της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και στο γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά ο ίδιος την διαπραγμάτευση και για αυτό είχε επιτυχή έκβαση, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην κάμερα του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι το αίτημα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν κάτι που η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έθεσε και τόνισε την ανάγκη, να αξιοποιηθεί το μέτρο και να μετακυλισθεί η μείωση άμεσα στην κατανάλωση, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.
«Για τον τουρισμό η μείωση του ΦΠΑ είναι σημαντική γιατί ενισχύει την ανταγωνιστικότητα μας, ειδικά σε μια περίοδο που αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Θα δουμε πως θα εφαρμοστεί εντός του 2013 και ελπίζουμε πως όλοι θα συμβάλλουν στο να μπορέσει αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο και να μπορέσει να δώσει την ώθηση στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό» ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει μείωση και σε αλλες υπηρεσιες, η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι ώστε αυτό το μέτρο να λειτουργήσει θετικά, γιατί αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών στο τουριστικό πακέτο.

«Σίγουρα υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες στον τουρισμό για τις οποίες θα θέλαμε και επιδιώκουμε να δούμε στο μέλλον μείωση των φορολογικών συντελεστών.» ανεφερε η υπουργός, σημειώνοντας ότι το θέμα της ελάφρυνσης της φορολόγησης είναι γενικότερος στόχος της κυβέρνησης.
«Ο  πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κέρδισε μια σημαντική και εξίσου συμβολική μάχη. Ο μεγάλος μας αγώνας όμως συνεχίζεται»  δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη συνοψίζοντας το μέγεθος της επιτυχίας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.