Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δήμος Αθηναίων: «Δύο χρόνια λειτουργίας του This is MY Athens»

Δήμος Αθηναίων: «Δύο χρόνια λειτουργίας του This is MY Athens»

Thisismyathens_4Με μία πρωτότυπη «ανοικτή» εκδήλωση προσφοράς και φιλοξενίας, οι συντελεστές και οι συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό πρόγραμμα This is MY Athens του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), γιόρτασαν τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας του.  

Το «This is MY Athens – HAPPY HOUR!» διοργανώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 από τις 18:00 ως τις 19:00 στην περιοχή του Θησείου και ειδικότερα επί των οδών Αδριανού και Ηφαίστου, με την ενεργό  συμμετοχή τοπικών καταστημάτων και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Εθελοντές του προγράμματος – οι Athens locals – φορώντας ειδικά μπλουζάκια και κονκάρδες που ανέγραφαν «This is MY Athens – HAPPY HOUR!», ξεχύθηκαν στους δρόμους του ιστορικού κέντρου,  ενημέρωναν τους ξένους τουρίστες για τη διοργάνωση και τους οδηγούσαν στα καταστήματα που συμμετείχαν στο Happy Hour, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής  και τους προσφέρθηκαν  κεράσματα και άλλα ενθύμια της πόλης.  

Thisismyathens_2Νωρίτερα, είχαν διανεμηθεί ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια για την εκδήλωση, σε κεντρικά σημεία και τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής του κέντρου.

Μεγάλος αριθμός τουριστών συμμετείχε στην εκδήλωση και  στιγμιότυπα από την εκδήλωση αναρτήθηκαν «ζωντανά», εκείνη τη στιγμή, τόσο σε social media όπως το Facebook και το Twitter όσο και στην ιστοσελίδα του This is MY Athens.

Μετά τη λήξη του Happy Hour, οργανώθηκαν περιηγήσεις σε γωνιές και περιοχές του κέντρου από τους Athens Locals για τους τουρίστες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε σχετικά: “Πέραν της μοναδικής πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς, πέραν των σύγχρονων υποδομών και του τουριστικού μας δυναμικού, το μεγάλο, το πραγματικό κεφάλαιο της Αθήνας είναι οι πολίτες της. Κάθε Αθηναίος μπορεί και πρέπει να είναι πρεσβευτής της πόλης μας, κάθε Αθηναίος που αγαπά και γνωρίζει την Αθήνα, μπορεί να μεταδώσει στους ξένους επισκέπτες μας το αυθεντικό αίσθημα φιλοξενίας που μας διακρίνει ως λαό και να συμβάλλει στην προσπάθεια όλων μας να δείξουμε ότι η Αθήνα είναι ένας μοναδικός, ασφαλής και φιλόξενος προορισμός. Το πρόγραμμα This is MY Athens του Δήμου Αθηναίων, σε αυτά τα δύο χρόνια “ζωής” του, ανέδειξε μία παλλόμενη και δυναμική κοινότητα εθελοντών, η οποία, αυθόρμητα και απλόχερα, διαφημίζει τα καλύτερα στοιχεία της πόλης μας και των ανθρώπων της. Τους ευχαριστούμε και ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τους συντελεστές μεριμνούμε για την ακόμα πιο επιτυχημένη πορεία του πρωτοποριακού αυτού θεσμού”.

Ο δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΕΑΤΑ Γιώργος Μπρούλιας ανέφερε: “Το πρόγραμμα This is MY Athens”, το οποίο υλοποιεί η ΕΑΤΑ στις κατευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων, συμπληρώνει δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας. Το γεγονός πως 400 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν και υποστηρίζουν με ενθουσιασμό αυτήν την καινοτόμο υπηρεσία που προσφέρουμε στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, συνεισφέροντας χρόνο και προσωπικά βιώματα, είναι μία ιδιαίτερα ενθαρρυντική εξέλιξη. Η αποδοχή από τους τουρίστες που το έχουν αξιοποιήσει, ξεπερνά τις προσδοκίες μας και μας δίνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε, όταν έχουμε όραμα, σχέδιο και διάθεση να συνεργαστούμε και να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη κοινών στόχων”.    

Το THIS IS MY ATHENS συμπλήρωσε δυο χρόνια επιτυχημένης πορείας, μέσα στα οποία, οι οργανωτές και οι 400 εγγεγραμμένοι εθελοντές, παρουσίασαν  τη «δική τους Αθήνα» σε εκατοντάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, με εξαιρετικά θετικά σχόλια από το σύνολο των επισκεπτών αλλά και κολακευτικές αναφορές σε social media και ξένα έντυπα.
Ο Δήμος Αθηναίων και η ΕΑΤΑ ευχαριστούν όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα This is MY Athens, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών καθώς και τους καταστηματάρχες των οδών Αδριανού και Ηφαίστου που υποστήριξαν την εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.