Αρχική Φορείς ΓΕΠΟΕΤ: Μόνο με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% σε όλο...

ΓΕΠΟΕΤ: Μόνο με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% σε όλο το τουριστικό πακέτο, θα ανταγωνιστικό το ελληνικό προϊόν

ΓΕΠΟΕΤΑναφερόμενος στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού κύριος Μάριος Τριβυζάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% αποκαθιστά την άδικη απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε αυξήσει ατεκμηρίωτα το συντελεστή, με αποτέλεσμα να οδηγήσει όχι μόνο στη μη αύξηση των φορολογικών εσόδων αλλά και στη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων και εν συνεχεία σε λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας.
 
Καίτοι η εστίαση αποτελεί ένα μόνο τμήμα του τουριστικού πακέτου, ο τουρισμός αναμένεται να ωφεληθεί κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους, Βεβαίως ουσιαστική διαφορά για τα ταμεία του κράτους θα διαπιστωθεί μόνο με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% σε όλο το τουριστικό πακέτο – μεταφορά, διαμονή, εστίαση – οπότε και τα μεγέθη θα διαφοροποιηθούν πλήρως και το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστικό αφού θα συμβαδίζουμε με τους μεγάλους ανταγωνιστές μας.
 
Σε κάθε περίπτωση η μείωση αυτή πέραν της οικονομικής έχει και ψυχολογική στόχευση και είναι στο χέρι όλων μας – επιχειρηματιών και πολιτών αυτής της χώρας – να καταστήσουμε το μέτρο επιτυχές».
 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.