Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Τέλος εποχής” για την ΕΡΤ

“Τέλος εποχής” για την ΕΡΤ

ερτ 12-6-13 Travelling NewsΣτις 23.15 “έπεσε” το ψηφιακό σήμα της δημόσιας τηλεόρασης, σε εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και επαναφορά της σε τρεις μήνες με νέα μορφή.
Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης – αρχικά αναλογικό και ακολούθως ψηφιακό – άρχισε σταδιακά να κόβεται, από τις 22.00 τη νύχτα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Λίγο νωρίτερα, στην υποχρέωσή του να προχωρήσει “στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ” αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών “ως διάδοχος της ΕΡΤ ΑΕ μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού”. Με την ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι “σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ ΑΕ έχει καταργηθεί” καθώς και ότι “σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί”. Προστίθεται επίσης, ότι «το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
1. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί.
2. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί.
3. Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΕ έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.
4. Το υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ ΑΕ μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ.
Σημειώνεται, τέλος, ότι από το Μέγαρο Μαξίμου, εξάλλου, διαψεύδεται η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα της ΕΡΤ.

Πηγή  www.emea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.