Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας ΕΜΣΤ Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 10-16 Ιουνίου 2013

Διεθνής Έκθεση Φωτογραφίας ΕΜΣΤ Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 10-16 Ιουνίου 2013

Η οργάνωση Green Project (www.green-project.org) συμμετέχει με φωτογραφίες του Γιάννη Τζώρτζη, RPS, από 10 μέχρι 16 Ιουνίου 2013, στη Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας «TranshFORMATION: Περιττά – Περίτεχνα», στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης. Επιμέλεια έκθεσης: Δρ Νίνα Κασσιανού. Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Ιουνίου, 7μμ.
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια των τριών «πράσινων φωτογραφικών οδοιπορικών» της οργάνωσης από την Αθήνα στο Πεκίνο, στο Κέϊπ Τάουν και στο Βόρειο Ακρωτήριο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Τα οδοιπορικά αυτά αποσκοπούν να διατυπώσουν μιαν «άλλη αισθητική άποψη» για την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων. Μέσα από ποικίλες φωτογραφικές απεικονίσεις, η GP επιδιώκει να αναδείξει τη φύση και τον άνθρωπο ως αδιαίρετο «χωροχρονικό όλον». Μακρινά και γειτονικά φυσικά και αστικά τοπία, χώροι αναψυχής, βιομηχανικές περιοχές, μοναχικές ανθρώπινες παρουσίες, ατέρμονοι δρόμοι… Ένα ταξίδι εικόνων μέσα στον άνθρωπο των αρχών του 21ου αιώνα.
Με την ευρεία χρήση των social media και τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Green Project Gallery, η φωτογραφία προσεγγίζεται ως εργαλείο διεθνούς διαπολιτιστικής επικοινωνίας διαφορετικών καλλιτεχνικών εκφράσεων και κοινών περιβαλλοντικών ανησυχιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.