Home Γαστρονομία ISO για τα τσιπουράδικα του Βόλου

ISO για τα τσιπουράδικα του Βόλου

μεζες και τσιπουροΣτόχος της πρωτοβουλίας για την πιστοποίηση ISO των τσιπουράδικων του Βόλου είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Την πρωτοβουλία  ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας και ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Αθανασός. Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χηιμκό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό, τα τσιπουράδικα που θα πιστοποιηθούν θα δέχονται απροειδοποίητους ελέγχους από ειδικά συνεργεία, τα οποία θα ελέγχουν την ποιότητα των προσφερόμενων ειδών και υπηρεσιών.

Τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης θα προβληθούν και μέσω του Διαδικτύου, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που δημιουργεί η Ένωση για τον σκοπό αυτό. Έτσι, από τις 10 Ιουνίου κι έπειτα, οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να “σερφάρουν” στο διαδίκυο και να βρίσκουν πληροφορίες για τα τσιπουράδικα του Βόλου.

Επίσης, η Ένωση θα αποστείλει ενημερωτικό υλικό στα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας και θα έρθει σε επαφή με εταιρείες που συνεργάζονται με κρουαζιερόπλοια, ούτως ώστε “όταν τα κρουαζιερόπλοια ‘δένουν’ στο λιμάνι του Βόλου, οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα … περιήγησης και σε γεύσεις της πόλης” υπογράμμισε ο κ. Αθανασός.

Σε πρώτη φάση, τα τσιπουράδικα που εισήλθαν στη διαδικασία πιστοποίησης είναι 12 και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει μέχρι και τα 40, διευκρίνισε ο κ. Αθανασός και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Ένωσης θα αναδείξει σύντομα και την πηλιορείτικη κουζίνα.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.