Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 11η Διεθνής Συνάντηση για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2013

11η Διεθνής Συνάντηση για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2013

ΥΠΕΡΙΑ 2013ΥΠΕΡΙΑ 2013 βΗ δεύτερη μέρα του Συνεδρίου ξεκίνησε με επίσκεψη στην Παναγία την Επανοχωριανή, όπου βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.  Οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πασίγνωστα αμοργιανά βότανα και να ακολουθήσουν τη λιτανεία των εικόνων.

Ακολούθησε επίσκεψη σε αποστακτήριο αιθέριων ελαίων από αμοργιανά βότανα, σε παραδοσιακό αμοργιανό σπίτι και στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.
Καφές και γλυκό προσφέρθηκε στους Συνέδρους από το ζαχαροπλαστείο «το Τρατάρισμα».

Το απόγευμα οι ομιλίες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες:
Ο συνεργάτης του CulturePolis NGO, κ Νίκος Γουμενάκης μίλησε για την «Tεχνολογία και πολιτιστική κληρονομιά», ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του CulturePolis – Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών, Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «SUSTCULT – Διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς», “Τα δέντρα της Αμοργού: ένα σύμβολο των προκλήσεων και των δοκιμασιών που έχει υποστεί ένα νησί της  Μεσογείου” μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Lonaïs Jaillais, επαγγελματία καθοδηγητή στα βουνά και στην φύση και οι ομιλίες έκλεισαν με την «Οικολογία και βιώσιμες μορφές ανάπτυξης. Η συμβολή στον τουρισμό » από την κ. Αlison Womak.

Το δείπνο των Συνέδρων ήταν μια προσφορά της ταβέρνας «το Πανόραμα» στα Θολάρια με ζωντανή μουσική από βιολί και λαούτο.

Το  ΥΠΕΡΙΑ 2013 και το  4ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο θολαρίων Αιγιάλης Αμοργού και το Ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Δήμου Αμοργού.

Χορηγοί:  ΕΟΤ, Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, ALPHA BANK, Πλαίσιο Computers, Ξενοδοχεία: Aegialis Hotel & Spa , Lakki Village.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.