Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ζάκυνθος χρειάζεται σημαντικά λιμενικά έργα

Η Ζάκυνθος χρειάζεται σημαντικά λιμενικά έργα

Ζάκυνθος Στις παρεμβάσεις και στις δράσεις που πρέπει να προγραμματιστούν, προκειμένου να γίνει η Ζάκυνθος ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες που προτιμούν τις κρουαζιέρες για τις διακοπές του επικεντρώθηκε  η συνάντηση του Δημαρχου Ζακύνθου κ. Στ. Μποζίκη με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.Κοινή παραδοχή ήταν πως η Ζάκυνθος χρειάζεται σημαντικά λιμενικά έργα, ώστε το λιμάνι να καταστεί κατάλληλο για να υποδεχτεί μεσαία και μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Όλοι επεσήμαναν πως τα μικρά κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το νησί δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στην αποβίβαση των τουριστών. Αντιθέτως, το βασικότερο πρόβλημα για την έλλειψη ή μικρή προσέλευση των κρουαζιερόπλοιων εντοπίζεται στην έλλειψη του brand name και της διαφήμισης του νησιού. Ο Δήμαρχος τόνισε τα μεγάλα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο, ακόμα και στην προώθηση μικρών παρεμβάσεων στο λιμάνι και στην χερσαία ζώνη λιμένος, ενώ τους ενημέρωσε σχετικά με την μελέτη του master plan για το λιμάνι.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης προχώρησαν στην διατύπωση προτάσεων που μπορούν να υλοποιηθούν μακροπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν η καθαριότητα της περιοχής, η ασφάλεια και η ενημέρωση των επισκεπτών κατά την αποβίβασή τους.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κόντες και τα μέλη κ. Καλούδης, η κ. Μίχου και ο κ. Φιλανδριανός, ο Λιμενάρχης Ζακύνθου κ. Κοκκάλας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζώντος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γαργαλέας, η γραμματέας κ. Μαλαφούρη και το μέλος του φορέα κ. Κορακιανίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.