Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Για 30+10 έτη η παραχώρηση του Μακεδονία Παλλάς

Για 30+10 έτη η παραχώρηση του Μακεδονία Παλλάς

 

Makedonia PalaceΓια 30+10 έτη η παραχώρηση, σε ποιο ύψος προσδιορίζεται το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα. Αναλυτικά το τεύχος προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το προσχέδιο του τεύχους προκήρυξης του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση, με ταυτόχρονη αναβάθμιση, του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, διάρκειας 30 ετών, με δυνατότητα 10ετούς παράτασης.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στόχος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι ο διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση του Μακεδονία Παλλάς να βγει στον αέρα περί τα τέλη Ιουνίου. Ως γνωστόν, μέχρι τις 04 Μαρτίου 2014 διαχειριστής του ξενοδοχείου – συμβόλου της Θεσσαλανίκης είναι η White & Black του Ιβάν Σαββίδη.

Ελάχιστο μίσθωμα

Σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού που τίθεται προς διαβούλευση, το οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβάλλει ο μισθωτής, θα αποτελεί το αντικείμενο της Δεσμευτικής Οικονομικής Προσφοράς και θα περιλαμβάνει το μηνιαίο μίσθωμα και το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης της αναδόχου εταιρείας.

Το μίσθωμα, που σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 137.500 ευρώ, θα καταβάλλεται μέσα σε τρεις ημέρες από την έναρξη του μήνα σε τραπεζικό λογαριασμό του εκμισθωτή. Στη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της μίσθωσης, λόγω της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, θα καταβάλλονται τα 2/3 του μισθώματος. Το μίσθωμα, μετά το πέρας των δύο ετών, θα καταβάλλεται ολόκληρο ακόμη και αν ο ανάδοχος δεν έχει ολοκληρώσει το επενδυτικό του πρόγραμμα.

Ποσοστό που θα λαμβάνει το ΙΚΑ επί του τζίρου

Το ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, που θα πρέπει να καταβάλλει ο μισθωτής, ορίζεται ως εξής:

– 12% επί του κύκλου εργασιών από 7 έως 11 εκατ. ευρώ
– 10% επί του κύκλου εργασιών από 11 έως 15 εκατ. ευρώ
– 8% επί του κύκλου εργασιών άνω των 15 εκατ. ευρώ

Όρος η συνεχής πενταετής εμπειρία

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο υποψήφιος θα πρέπει τα τελευταία 5 χρόνια, συνεχώς, να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και εξειδίκευση στη λειτουργία και διαχείριση τουλάχιστον μίας ξενοδοχειακής υποδομής, δυναμικότητας άνω των 200 δωματίων, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

Επιπλέον, ο διαχειριστής του ξενοδοχείου, σε κάθε περίπτωση, (είτε είναι νομικό πρόσωπο που συμμετέχει αυτοτελώς, είτε είναι νομικό πρόσωπο που συμμετέχει ως μέλος ένωσης προσώπων ή κοινοπραξίας, είτε είναι νομικό πρόσωπο που συνεργάζεται με την ένωση ή με μέλος της ένωσης προσώπων), πρέπει να παρουσιάσει αποδεδειγμένη εμπειρία στη λειτουργία και διαχείριση ξενοδοχειακών υποδομών 4 ή 5 αστέρων που να έχουν μέσο όρο κύκλο εργασιών άνω των 10 εκατ. ευρώ για την τελευταία πενταετία (2008-2012).

Ακόμη, σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι Ένωση ή Κοινοπραξία, θα πρέπει τουλάχιστον ένα μέλος / ή και συνεργαζόμενο νομικό πρόσωπο να καλύπτει το σύνολο των κριτηρίων αυτών.

Επιπλέον, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει σύνολο ιδίων κεφαλαίων τελευταίας χρήσης τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.  Για δικαίωμα συμμετοχής, ο υποψήφιος θα πρέπει να πληροί τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω κριτήρια.
 

Πηγή voria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.