Αρχική Τουρισμός 2 εβδομαδιαίες πτήσεις Μόσχα – Ζάκυνθο θα πραγματοποιεί το MOUZENIDIS TRAVEL

2 εβδομαδιαίες πτήσεις Μόσχα – Ζάκυνθο θα πραγματοποιεί το MOUZENIDIS TRAVEL

MITT ZANTE 1smallΗ Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, συμμετείχε στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από 20 έως 23 Μαρτίου 2013.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σαφής αυξητική τάση Ρώσων επισκεπτών, τόσο προς τη χώρα μας, όσο και προς το νησί της Ζακύνθου. Η Ρωσία έχει μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές εξερχόμενου τουρισμού παγκοσμίως, με την Ελλάδα να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων προτιμήσεων των Ρώσων τουριστών. Φέτος, υπολογίζεται ότι θα έχουμε πανελλαδική αύξηση πάνω από 20% και οι Ρώσοι τουρίστες θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.  

Στην Ζάκυνθο, την προσεχή τουριστική περίοδο, θα έχουμε μια αύξηση που θα ξεπερνάει το 100%, καθώς οι απ’ ευθείας πτήσεις αυξάνονται σε 16 κάθε εβδομάδα. Ακόμη, πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι από φέτος, μεγάλοι Tour Operators, όπως το Mouzenidis Travel και το Beleon, αρχίζουν την συνεργασία τους με την Ζάκυνθο, ενώ ήδη υφιστάμενοι, όπως Solvex, Natalie και Labirint, αυξάνουν σημαντικά τις πτήσεις τους.

Τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Αναστάσιο Λιάσκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Πάνο Λειβαδά, παρουσία του Πρέσβη, κ. Μιχαήλ Σπινέλλη, του Πρόξενου, κ. Ιωάννη Πλώτα, του Διευθυντή ΕΟΤ Μόσχας, κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου και του Αρχιμανδρίτη, κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδου.  

Στην έκθεση, εκπροσωπώντας τη Ζάκυνθο, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Στέλιος Μποζίκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων, κ. Θεόδωρος Κολπονδίνος, το Μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και Τουριστικός Πράκτορας, κ. Αναστάσιος Μποτώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ, κ. Αντώνης Δουβίτσας, καθώς και τουριστικοί επιχειρηματίες της Ζακύνθου.

Η Ζάκυνθος συμμετείχε στην παρουσίαση του προγράμματος του MOUZENIDIS TRAVEL, όπου έγιναν κληρώσεις ταξιδιών προσφορά από Ζακυνθινούς επιχειρηματίες. Το Mouzenidis Travel είναι ο τουριστικός οργανισμός με τη μεγαλύτερη διακίνηση επισκεπτών προς την Ελλάδα από τη Ρωσία και τις γειτονικές της αγορές, πλησιάζοντας τα 300.000 άτομα.

Στη Ζάκυνθο το MOUZENIDIS TRAVEL θα πραγματοποιεί εβδομαδιαία 2 πτήσεις από τη Μόσχα, 1 από τη Λευκορωσία και 1 από την Αγία Πετρούπολη, δηλαδή περίπου 700 άτομα την εβδομάδα.

Τέλος, μεγάλης σημασίας ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Δούμα (Ρωσικό Κοινοβούλιο), μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, του Έλληνα Πρέσβη στη Μόσχα, κ. Μιχαήλ Σπινέλλη και της Χριστίνας Τετράδη, που εκπροσωπούσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνοτήτων του Ρωσικού Κοινοβουλίου, κ. G. Safaraliev, τον Υφυπουργό Αναπληρωτή του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, κ. Ε. Pisarevsky, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τουρισμού της Ρωσίας, κ. A. Fedulin, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τουρισμού της Μόσχας, κ. A. Yandovsky, πρυτάνεις και διευθυντές άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών, καθώς και σπουδαστές τους.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ήταν η τουριστική εκπαίδευση και οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, κυρίως ως προς την παροχή τεχνογνωσίας από την Ελλάδα προς τη Ρωσία και την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου τουριστικής εκπαίδευσης στη Ρωσία. Καταγράφηκαν απόψεις, στοιχεία και ανάγκες και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια επί των συζητηθέντων σε πολιτικό επίπεδο το αμέσως επόμενο διάστημα και ένταξη του θέματος αυτού στην ατζέντα των διμερών υπουργικών συναντήσεων τον Απρίλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.