Αρχική Ελλάδα Συνάντηση με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε η ηγεσία της AHEPA

Συνάντηση με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε η ηγεσία της AHEPA

imageΣυνάντηση με αντιπροσωπεία του προεδρείου της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association), είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Συγκεκριμένα δέχθηκε τους:
-Δρα
John Grossomanides, Ύπατο Πρόεδρο ΑΗΕPA,
-κ.
Basil Mossaidis, Eκτελεστικό Διευθυντή AHEPA,
-κα.
Joanne Saltas, Ανώτατη Πρόεδρο ‘Θυγατέρες της Πηνελόπης’,
-κ.
George Vassilas, Πρόεδρο AHEPA Καναδά,
-κ.
Nick Aroutzidis, πρώην Πρόεδρο AHEPA Καναδά,
-κ.
Lee Millas, Αντιπρόεδρο AHEPA,
-κ.
Nick Kallan, Μέλος της Ελληνικής Πολιτιστικής Επιτροπής,
-κα.
Anna Helene Grossomanides, Αντιπρόεδρο ‘Θυγατέρες της Πηνελόπης’,
-κ.
Gus Seiss, Πρόεδρο παραρτήματος AHEPA περιφέρειας 71, Πενσυλβάνια,
-κα.
Helen Koken Seiss, ‘Θυγατέρες Πενσυλβάνια’ και
-κα.
Cary Mossaidis, Πρόεδρο AHEPA παραρτήματος Radnor, Πενσυλβάνια.

«Πρέπει να σας πω, ότι έχουμε κάνει μεγάλες προόδους. Κάτι κινείται και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε το 2014 να είναι μια άλλη χρονιά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην αντιπροσωπεία του προεδρείου της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA, που τον επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς κάλεσε να παροτρύνουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ενισχύσουν τον τουρισμό.

«Αλλά εσείς δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας. Θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, θα πείσετε τους Αμερικάνους να έρθουν περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας. Και φαίνεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό για την Ελλάδα και νομίζω ότι οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι δεν θα βρουν ωραιότερη χώρα από αυτήν» είπε ο κ. Παπούλιας και επισήμανε τη σημαντική παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα προς το Βερολίνο για να βοηθήσει την Ελλάδα στις κρίσιμες ώρες.

Ο Πρόεδρος δήλωσε τη συγκίνησή του για την παρέλαση στη Νέα Υόρκη για την 25η Μαρτίου και ευχαρίστησε τους συνομιλιτές τους γιατί «κάνετε πολλά που ελαφρύνουν πολλούς αδύναμους συμπατριώτες μας, σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για την Ελλάδα». Και θύμισε τις δυσκολίες που «έχει περάσει στη ζωή αυτός ο Ελληνισμός – οι παππούδες σας, οι πατεράδες σας όταν ξεκίνησαν από τα διάφορα χωριά και έφτασαν στη μεγάλη πατρίδα» και «δημιούργησαν και έκαναν τόσα, που σήμερα οι Αμερικανοί να λένε”μπράβο Έλληνες”».

H ηγεσία των AHEPA είχε επισης συναντήσεις με τον Υπουργό εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, Υφυπουργό Αθλητισμού κ.  Γ. Ιωαννίδη.

Σήμερα στις 11.00 η συνέντευξη τύπου του Προέδρου των AHEPA, στη Γεν. Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στην Αθήνα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.