Αρχική Σύλλογοι Ψήφισμα εξέδωσαν οι Υπάλληλοι του ΕΟΤ

Ψήφισμα εξέδωσαν οι Υπάλληλοι του ΕΟΤ

Σύλλογος εργαζομένων ΕΟΤΨήφισμα εξέδωσαν οι Υπάλληλοι του ΕΟΤ, με το οποίο τονίζουν ότι, “Η επιχειρούμενη διάλυση του ΕΟΤ από την Κυβέρνηση είναι καταστροφική για τον ελληνικό τουρισμό”.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΟΤ του έτους 2013 μετά από συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αφού ενέκρινε τον απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου διαπίστωσε ότι:
Η επιχειρούμενη διάλυση του ΕΟΤ από την Κυβέρνηση είναι καταστροφική για τον ελληνικό τουρισμό.
Αυτό αποδεικνύεται από την καθολική αντίδραση των φορέων που εκπροσωπούν τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας οι οποίοι με υπομνήματα και παραστάσεις προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την Υπουργό Τουρισμού ζητούν να αποσυρθεί το οργανόγραμμα του ΕΟΤ που κατατέθηκε για έγκριση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι αντίστοιχες διατάξεις από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.
Παρόμοια αντίδραση υπήρξε και από βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι με επιστολές και ερωτήσεις που απηύθυναν προς τους προαναφερόμενους Υπουργούς ζητούν να μην επικυρωθεί το οργανόγραμμα που κατατέθηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, να αποσυρθούν από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού οι διαλυτικές για τον ΕΟΤ διατάξεις και να παραμείνει το σύνολο των τουριστικών αρμοδιοτήτων στον ΕΟΤ.
Με αυτά τα δεδομένα η τακτική Γενική Συνέλευση αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και τα Συμβούλια των περιφερειακών του παραρτημάτων για τα ακόλουθα:
1.    Να αποφασιστεί ο χρόνος και ο τρόπος που θα αξιοποιηθούν οι κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασιστεί από την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου.
2.    Να συνεχιστούν οι συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τους φορείς του τουρισμού σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.
3.    Να επιδιωχθεί συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Οικονομίας και Επικρατείας κατά τις οποίες, παράλληλα με τα επιχειρήματα του Συλλόγου θα αξιοποιηθούν και οι επιστολές, τα υπομνήματα και οι ερωτήσεις των βουλευτών και των φορέων του τουρισμού.
4.    Εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης να επικυρώσει τα πρακτικά και να εκδώσει το παρόν ψήφισμα.  

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αλεξάνδρα Λιαποπούλου
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σπυρίδων Ευαγγελάτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.