Αρχική Φορείς Την Άμεση μείωση του ΦΠΑ εστίασης, ζητά ο ΣΕΤΕ

Την Άμεση μείωση του ΦΠΑ εστίασης, ζητά ο ΣΕΤΕ

seteΜε βάση μελέτη του ΣΕΤΕ, η αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης οδήγησε σε μείωση του τζίρου του κλάδου του επισιτισμού κατά 37% στο διάστημα 2011 – 2012, ενώ τα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ, αυξήθηκαν μόνο κατά 2 εκατ. Ευρώ, έναντι προϋπολογισθέντων 1,4 δισ. Ευρώ. Μία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Απριλίου 2013, θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων ΦΠΑ μόνο κατά 64 εκατ. Ευρώ αθροιστικά για το 2013 και 2014, ενώ θα αυξήσει τον τζίρο της εστίασης κατά 1 δισ. Ευρώ επιπλέον κατ’ έτος και θα αναπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος από τις απολεσθείσες 50.000 θέσεις απασχόλησης.

Σχετικά με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Τα απόλυτα επιβεβαιωμένα αυτά στοιχεία, αποδεικνύουν την λανθασμένη απόφαση την άνοιξη του 2011 της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να υποδείξει την αύξηση του ΦΠΑ της εστίασης ως μέτρου που θα απέφερε 700 εκατ. Ευρώ κατ’ έτος.

Το αποτέλεσμα ήταν το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων εστίασης, η απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα νέων εργαζόμενων καθώς και μεγάλο κοινωνικό και δημοσιοοικονομικό κόστος που επήλθε λόγω μείωσης των εσόδων ΙΚΑ και φόρου εισοδήματος.

Σήμερα, δεν υπάρχει άλλη λύση από την επαναφορά του συντελεστή στο 13% από την 1η Απριλίου 2013. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα στην συνάντηση με την τρόικα την Πέμπτη, ώστε να διορθωθεί άμεσα το σοβαρό αυτό λάθος και να υιοθετηθεί ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου το πρώτο ουσιαστικό αναπτυξιακό μέτρο για τον τουρισμό, την οικονομία και την απασχόληση στην χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.