Αρχική Εκθέσεις ΙΤΒ 2013: Το ελληνικό περίπτερο απέσπασε το δεύτερο βραβείο Best Exhibitor Awards

ΙΤΒ 2013: Το ελληνικό περίπτερο απέσπασε το δεύτερο βραβείο Best Exhibitor Awards

DSC_7276ΜDON_9182ε θετικά μηνύματα και με ένα συνολικό τζίρο εργασιών, ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων Ευρώ έκλεισε πανηγυρικά τις πόρτες της η 47η Διεθνής Έκθεση ΙΤΒ 2013. Η Έκθεση κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών, συγκέντρωσε 110.000 επαγγελματίες επισκέπτες (3.000 περίπου λιγότεροι από την προηγούμενη χρονιά), οι οποίοι πληροφορήθηκαν για όλα τα θέματα της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας από 10.086 εκθέτες των 188 χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση. Οι διοργανωτές κατέγραψαν το σαββατοκύριακο πάνω από 60.000 επισκέπτες – κοινό, οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος είχαν τη δυνατότητα να κλείσουν και το πακέτο διακοπών τους.  Γενικότερα ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών κυμάνθηκε στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά.
Την παραμονή της έκθεσης η Γερμανίδα Καγκελάριος κα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Ινδονησίας εγκαινίασαν την έκθεση. Η Ινδονησία ως τιμώμενη χώρα με 300 χορευτές, μουσικούς και καλλιτέχνες πρόσφερε στους επισκέπτες ένα εξαιρετικό υπερθέαμα.
Η έκθεση ήταν σημείο συνάντησης για περισσότερους από 100 Υπουργούς και Υφυπουργούς όλων των χωρών ενώ περίπου 6.000 δημοσιογράφοι και 250 blogger από 80 χώρες κάλυψαν δημοσιογραφικά όλα τα θέματα και τις παράλληλες εκδηλώσεις των εκθετών.
Το ειδικό τμήμα της έκθεσης ΙΤΒ για Συνέδρια σημείωσε αύξηση περίπου κατά 25%. Συνολικά 21.000 επαγγελματίες επισκέφτηκαν τις 200 παρουσιάσεις και Workshops. Μαγνήτης για πολλούς ήταν τα θέματα Social Media και Mobile Travel Services.

Το ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια εκθεσιακή επιφάνεια 937 τμ και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς, εικόνες και αισθήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, υποδέχτηκε από τις 06/03 – 10/03 τους επαγγελματίες του κλάδου και το ευρύ κοινό.  
Η παρουσία των 58 Ελλήνων συνεκθετών, εκπροσωπώντας διάφορες περιφέρειες, τουριστικές ενώσεις, πολυτελή ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, εφαρμογές στο διαδίκτυο καθώς και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υπήρξε καταλυτική στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.
Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, οι οποίοι συναντήθηκαν με την Επιτροπή της Γερμανικής Βουλής σε θέματα Τουρισμού καθώς και με τον Υφυπουργό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας, εντεταλμένου της Γερμανίδας Καγκελαρίου για θέματα της Ελλάδας, κ. Hans-Joachim Fuchtel με τους οποίους συζήτησαν θέματα σύσφιξης των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Τις τρεις πρώτες μέρες οι επαγγελματίες επισκέπτες του περιπτέρου και οι Έλληνες συνεκθέτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν ελληνικούς καταπληκτικούς μεζέδες, που παρασκεύαζε στο περίπτερο ο Έλληνας chef του ξενοδοχείου Aldemar κ. Γιώργος Χατζόπουλος με την υποστήριξη του κ. Δημήτρη Ψαλιδάκη.

Επισφράγιση της παρουσίας της Ελλάδας στην ΙΤΒ αποτέλεσαν και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο στο ελληνικό περίπτερο. Οι επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις διαφόρων ελληνικών περιοχών (Σκύρο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Μήλο,  Λέσβο, Μέθανα, Νίσυρο), να λάβουν μέρος στις κληρώσεις με έπαθλο διάφορα ταξίδια σε ελληνικούς προορισμούς, καθώς επίσης να γευτούν ελληνικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες συνοδευόμενους με ρακί από το περίπτερο της Κρήτης. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσίαση διαφόρων χορευτικών συγκροτημάτων, με Έλληνες και Γερμανούς ερασιτέχνες χορευτές, στο ελληνικό περίπτερο, οι οποίοι εξέπληξαν το γερμανικό κοινό με παραδοσιακούς χορούς.  

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και κοινού μαγνήτισε το υπερμεγέθες τάβλι ζωγραφισμένο σε κεντρικό σημείο στο δάπεδο του περιπτέρου.  

Το ελληνικό περίπτερο και γενικότερα η παρουσία της Ελλάδας στην ΙΤΒ 2013 απέσπασε το δεύτερο βραβείο Best Exhibitor Awards στην κατηγορία Ευρώπη από τους σπουδαστές της Business School της Κολωνίας, το οποίο παρέλαβε ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κ. Παναγιώτης Σκορδάς.

Η επόμενη ΙΤΒ θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Μαρτίου 2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.