Αρχική Κύπρος Η Κύπρος είπε ΟΧΙ στη ΤΡΟΙΚΑ

Η Κύπρος είπε ΟΧΙ στη ΤΡΟΙΚΑ

διαδηλωτές στη Κυπριακή Βουλή Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απόρριψης, από το κυπριακό κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για την επιβολή φόρου επί των τραπεζικών καταθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το κυπριακό κοινοβούλιο είχε αποκλειστεί από εκατοντάδες άτομα που φώναζαν κατά του κουρέματος και της τρόικας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «η Κύπρος ανήκει στο λαό της» και «Ανεξαρτησία – Δημοκρατία – Ελευθερία», κρατώντας σημαίες, τόσο κυπριακές, αλλά και σημαίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ στη διάθεση της πολιτείας έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια.

Επίσης οι New York Times γράφουν για “Εναλλακτική πρόταση Gazprom για διάσωση της Κύπρου”.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα με τίτλο «Προστατεύοντας τους δικούς τους οι Ρώσοι εισηγούνται εναλλακτική λύση στον τραπεζικό φόρο», η Gazprom, φέρεται να «έδρασε σιωπηρά» προσφέροντας ένα ιδιωτικό σχέδιο διάσωσης. Αντί της φορολόγησης καταθέσεων, η Κύπρος θα μπορεί να αντλήσει χρήματα για τη διάσωση της οικονομίας της πουλώντας στην Gazprom δικαιώματα ερευνών στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “ΡΙΑ Νοβόστι”, σε αναφορές του για την απόφαση των Κυπρίων, “εκτιμάται, πως Ρώσοι πολίτες και επιχειρηματίες θα έχαναν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν το προταθέν τέλος περνούσε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όμως, εάν η Κύπρος αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι Ρώσοι καταθέτες κινδυνεύουν να χάσουν περισσότερα των 50 δισεκατομμυρίων, λαμβανομένων υπ` όψη των δανείων από ρωσικές Τράπεζες σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως εκτιμούν οι Μούντις”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.