Αρχική Ελλάδα Αληθινή ή όχι?? Η ταξιδιωτική οδηγία, ασφάλειας, της Κομισιόν προς το προσωπικό...

Αληθινή ή όχι?? Η ταξιδιωτική οδηγία, ασφάλειας, της Κομισιόν προς το προσωπικό της για την Ελλάδα

eu commission -travelling newsΚαμία ταξιδιωτική οδηγία, ούτε μήνυμα προειδοποίηση για την ασφάλεια στην Ελλάδα, δεν εξεδόθη από τις υπηρεσίες της, διαβεβαίωσε επίσημα η Κομισιόν, μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας το Βήμα ότι μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κομισιόν προς το προσωπικό της προειδοποιεί για βίαιες ταραχές με νεκρούς στην Ελλάδα το Μάρτιο.

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, πάντως προχώρησε, η Ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα. Με Επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε. Ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη.

Παράλληλα, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά κατέθεσε κατεπείγουσα ερώτηση στην Επιτροπή στην οποία ζητάει να ενημερωθεί αναφορικά «με τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και «νεκροί”».

«Οι οδηγίες που έπονται αυτού του κειμένου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της, σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές», τόνισε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, κ. Παναγιώτης Καρβούνης.

Δείτε άλλα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα εδώ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.