Αρχική Φορείς Υπεγράφει πρωτόκολλο ίδρυσης Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο

Υπεγράφει πρωτόκολλο ίδρυσης Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο

ΦΩΤΟΧρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο στα χέρια των τουριστικών φορέων της χώρας μας, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, χαρακτήρισε -από τη Ρόδο- ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού  Αναστάσιος Λιάσκος την ίδρυση του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού, το πρωτόκολλο του οποίου υπογράφτηκε στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, παρουσία του Διευθυντή Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού  Luigi Cabrini, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου  Π. Τσάρτα,  του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου  Γ. Μαχαιρίδη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Γ. Σπιλάνη.

Ο κ. Λιάσκος μετέφερε μήνυμα της Υπουργού Τουρισμού Κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη για τη σπουδαιότητα του πρωτοποριακού τουριστικού εγχειρήματος στο Νότιο Αιγαίο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον καταλυτικό ρόλο του για την Ελλάδα και την Ευρώπη, γενικότερα. «Ο τουρισμός» , σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας,  « είναι ένας εθνικός αναπτυξιακός άξονας, πέριξ του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν και  άλλες πτυχές της επιχειρηματικής μας κοινωνίας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε την εξέλιξη του τουρισμού ως απόλυτα καθοριστική για τη χώρα μας, ενώ αναφερόμενος στο Παρατηρητήριο που δημιουργείται, τόνισε ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο επιστημονικό όργανο, το οποίο θα παρέχει όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για την καλύτερη ανάπτυξη του τόπου μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού ολοκλήρωσε την εισήγησή του με την επισήμανση ότι «οφείλουμε να διαφυλάξουμε το ευπαθές αυτό προϊόν που λέγεται τουρισμός και να το αναδείξουμε σε όλες τις πτυχές του, όπως του αξίζει. Είναι στο χέρι μας τώρα που η πατρίδα μας το έχει ανάγκη» κατέληξε ο κ. Λιάσκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι εισηγήσεις των άλλων ομιλητών και των εκπροσώπων φορέων της Ρόδου, με κύρια συνισταμένη πως «η ίδρυση του Παρατηρητηρίου θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος, αφήνοντας το θετικό αποτύπωμά του στα νησιά της πατρίδας μας».

Παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ρόδου  Σ. Κουσουρνάς, οι Αντιπεριφερειάρχες  Λ. Φτακλάκη και Α. Χατζηιωάννου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων, αρχών, σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.