Αρχική Γαστρονομία Στη Στουτγάρδη βρέθηκε «Η Μοναστηριακή Κουζίνα»

Στη Στουτγάρδη βρέθηκε «Η Μοναστηριακή Κουζίνα»

Μοναστηριακή ΚουζίναΣτη Στουτγάρδη της Γερμανίας βρέθηκε το Mount Athos Area Gourmet προκειμένου να παρουσιάσει menu, πιάτα και οίνους από τη θεματική εβδομαδιαία ενότητα με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην προ του Άθω περιοχή, στη Χαλκιδική, από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ελληνικό restaurant Dionysos im Hirch της Στουτγάρδης παρουσιάσθηκαν: προορισμός ως τόπος πολυμορφικών διακοπών, οι δραστηριότητες και οι προοπτικές που προσφέρει το Mount Athos Area Gourmet στους Γερμανούς θεματικούς επισκέπτες, η ιστορία της αθωνικής πολιτείας, ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς,

Προβλήθηκαν και δοκιμάσθηκαν αγιορείτικοι οίνοι από το Μετόχι Χρωμίτσας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος και από το Μυλοπόταμο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Επιπρόσθετα εκπρόσωποι γερμανικών τουριστικών γραφείων, τα οποία ήδη ξεκίνησαν συνεργασία με επιχειρήσεις της περιοχής, παρουσίασαν στο κοινό τις διαδικτυακές προτάσεις τους και τα οινικά προγράμματα διακοπών που εκπόνησαν, προτείνοντας μια «διαδικτυακή επίσκεψη» στους συγκεκριμένους ιστοχώρους.

Παράλληλα προσφέρθηκε μοναστηριακό menu, εμπνευσμένο από το βιβλίο με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, το οποίο κυκλοφορεί μεταξύ άλλων και στη γερμανική γλώσσα και διατίθεται πλέον στη γερμανική αγορά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.