Αρχική Ξενοδοχεία Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι, σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα τεράστια ποσά...

Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι, σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα τεράστια ποσά του ΦΑΠ 2010

ΦΑΠ 2010Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους φορείς, απέστειλλε η ένωση ξενοδόχων Κέρκυρας με την οποία ενημερώνει τη κατάσταση που βιώνουν οι ξενοδόχοι-ιδιοκτήτες παραλαμβάνοντας τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2010, είναι δραματική, βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα τεράστια αυτά ποσά και ζητά την ένταξη στην ευνοϊκή ρύθμιση για τον ΦΑΠ και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είναι προσωπικές, καθώς και αυτές που βρίσκονται υπό το καθεστώς του sale and lease back.

Δείτε την επιστολή

Αριθμ. Πρωτ.  24/2013                                                                      Κέρκυρα 15 Φεβρουαρίου2013
Θέμα:  ΦΑΠ 2010 Ξενοδοχείων, α) Φυσικά Πρόσωπα, β) Sale and lease back
             
Προς: τον Υπουργό Εθν. Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα
           τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη
           τον  Γεν. Γραμματέα Π. Συστ. κ. Χάρη θεοχάρη
Κοιν.: Προς την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη  
           Προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ.Αναστάσιο Λιάσκο    
           Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια
           Προς τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Σαμοΐλη
           Προς την Ανεξάρτητη Βουλευτή Κέρκυρας κα Αγγελική Γκερέκου
           Προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου
           Προς τον Πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. κ. Γεώργιο Τσακίρη
           Προς τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ξ . κ. Ιωάννη Ρέτσο
           Προς τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Ανδρέα  Ανδρεάδη       
Αξιότιμοι κύριοι,

Σε απόγνωση βρίσκονται τις ημέρες αυτές πολλά Μελή μας Ξενοδόχοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι παραλαμβάνουν τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2010 στα οποία τους καταλογίζονται πρωτόγνωρα πόσα τα όποια καλούνται να καταβάλουν και υπερβαίνουν και τα καθαρά κέρδη τους.                       

Οι Ξενοδόχοι αυτοί βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να καταβάλουν τα τεράστια ποσά του ΦΑΠ 2010, η δε μηνιαία παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του ΦΑΠ 2010 δεν λύνει κανένα πρόβλημα, τη στιγμή μάλιστα που θα ακολουθήσουν τα εκκαθαριστικά για τα έτη 2011 και 2012 με τα ίδια ποσά!

Τα μελή μας Ξενοδόχοι  ιδιοκτήτες  ακίνητων με προσωπικές εταιρίες, κυρίως μικρών ξενοδοχείων, οι οποίοι καίτοι εκμεταλλεύονται και ιδιοχρησιμοποιούν τα ακίνητα τους ως Ξενοδοχεία δεν εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3842/2010 για τα ξενοδοχεία. Σημειώστε δε ότι τα Ξενοδοχεία αυτά είναι επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν μόνο τέσσερις (4)μήνες και όχι ολόκληρο το έτος δηλαδή δώδεκα (12)μήνες.
Η έλευση της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τον αυξημένο ΦΠΑ, το ΕΕΤΗΔΕ, τον ΟΑΕΕ, της επικείμενες Αλλαγές στις Αντικειμενικές αξίες και τα δάνεια των τραπεζών, θα οδηγήσουν πολλούς από αυτούς τους μικρούς Ξενοδόχους μελή μας  στην φυλακή  στην απώλεια και στον  πλειστηριασμό  των ακίνητων τους!
Επίσης μελή μας Ξενοδόχοι που έχουν ενταχτεί στο καθεστώς του sale and lease back, βρίσκονται σε πολύ δυσμενή θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους Ξενοδόχους  όσον αφορά στο ΦΑΠ, διότι είναι υποχρεωμένοι βάσει των συμβάσεων που έχουν συνάψει με τις τράπεζες να φέρουν όλα τα βάρη που συνδέονται με την φορολογία του ακίνητου χωρίς να ισχύουν για αυτούς οι φορολογικές ελαφρύνσεις που έχουν θεσπιστεί για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ξενοδοχειακά ακίνητα, δηλαδή η καταβολή μειωμένου ΦΑΠ 0,33‰ για τα κτίρια και τα γήπεδα.
Για λόγους ίσης μεταχείρισης, και με δεδομένη την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική συγκύρια σας ζητάμε να εξετάσετε το δίκαιο αίτημα των Μελών της Ένωσης μας, και να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση για τον ΦΑΠ και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είναι προσωπικές, καθώς και αυτές που βρίσκονται υπό το καθεστώς του sale and lease back.

                                                                Με εκτίμηση,
                              Με  Εντολή της Γενικής Συνέλευσης Ξενοδόχων Κέρκυρας

                Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός  Γραμματέας
         Μπράμος Παναγιώτης    Γεώργιος  Ζούπας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.