Αρχική Οικονομία Ξενοδοχεία, ακίνητα και δάνεια σε τιμή ευκαιρίας ψάχνει στην Ελλάδα η Carlton...

Ξενοδοχεία, ακίνητα και δάνεια σε τιμή ευκαιρίας ψάχνει στην Ελλάδα η Carlton Group

carltonΕπαφές με μεγάλες ελληνικές τράπεζες για την πώληση περιουσιακών στοιχείων έχουν ξεκινήσει εξειδικευμένες στα distress assets εταιρείες. Συγκεκριμένα, η αμερικανική Carlton Group απέκτησε αντιπροσώπευση στην Αθήνα και ανοίγει γραφεία στο Κολωνάκι. Την εταιρεία εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο πρώην τραπεζίτης Τάσος Τζαβέλας. Το ενδιαφέρον της Carlton επικεντρώνεται στην αγορά κυρίως ξενοδοχειακών μονάδων και εμπορικών κέντρων και δευτερευόντως δανειακών χαρτοφυλακίων.

Κατά πληροφορίες, εκτός από τις τράπεζες από την πλευρά της Carlton έγιναν συναντήσεις και με εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των συσσωρευμένων δανείων. Η Carlton εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται σε αναδιαρθρώσεις χρεών, συγκέντρωση κεφαλαίων, ανακεφαλαιοποιήσεις εταιριών κλπ. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσεις συνολικά τέτοιες συναλλαγές ύψους 100 δις. δολαρίων, εκ των οποίων τα 40 δις. έγιναν μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Η στόχευση της Carlton στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, φαίνεται να είναι στον τομέα του τουρισμού και του real estate. H πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι δεν θα ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης. Οι επαφές που έγιναν τους τελευταίους μήνες για την πώληση δανειακών χαρτοφυλακίων δεν είχαν αποτέλεσμα, καθώς οι τραπεζίτες βρίσκουν πολύ χαμηλές τις προσφερόμενες τιμές. Κατά πληροφορίες, για δάνεια που έχουν εξασφαλίσεις ακινήτων οι τιμές είναι στο 25% με 30% της αξίας του χαρτοφυλακίου. Αντίθετα για χαρτοφυλάκια που δεν έχουν εξασφαλίσεις με δυσκολία πλησιάζουν το 10% της αξίας, ενώ συχνά οι προσφορές είναι στα 3-4 λεπτά για κάθε ευρώ.

Όσοι αγοράζουν δανειακά χαρτοφυλάκια, είτε επιδιώκουν να εισπράξουν ένα μικρό μέρος της αξίας τους αλλά σαφώς υψηλότερο από αυτό που πλήρωσαν για την αγορά τους, είτε τα χρησιμοποιούν σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα (πχ. τα subprime δάνεια ), είτε αξιοποιούνται για συνέργειες πελατολογίων σε διάφορους ομίλους, είτε σε ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Πηγή: www.axortagos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.