Αρχική Μεταφορές Ξεκινά η επιστράτευση των ναυτεργατών – Άμεσα τα φύλλα επίταξης

Ξεκινά η επιστράτευση των ναυτεργατών – Άμεσα τα φύλλα επίταξης

Τίθεται σε ισχύ η επιστράτευση για τους ναυτεργάτες, οι οποίοι παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα νησιά, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης μετά την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει, έστω και με οριακή πλειοψηφία, σε νέα 48ωρη απεργία, από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιστράτευσης των απεργών ναυτεργατών, στους οποίους θα επιδοθούν φύλλα πορείας άμεσα.

Η κυβέρνηση κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια έντιμα και καλόπιστα να δώσει λύσεις, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι: «Μετά από ένα εξαντλητικό πολυήμερο διάλογο δώσαμε σαφέστατες απαντήσεις σε ό,τι αφορά τη δέσμευση για έναρξη της διαβούλευσης με σκοπό την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη χρηματοδότηση για την εξόφληση των οφειλών σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τις εταιρείες, την αυτοτέλεια οίκου Ναύτου και την προώθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τη στήριξη της απασχόλησης. Δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο για να συνεχιστεί ο διάλογος και για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να μην υπάρξει κίνδυνος για τους νησιώτες, εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να προβούμε στην επίταξη και να θα δοθούν τα φύλλα επίταξης άμεσα».

Πηγή: newsbeast.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.