Αρχική Εκπαίδευση Εγκαινιάστηκε η νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος

Εγκαινιάστηκε η νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος

Αρχοντικό ΚωνσταντόπουλουΟ Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος εγκαινίασε στο Άργος τη νέα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου.

Η Σχολή στεγάζεται στο ιστορικό Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το οποίο παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος Άργους  και αποτελεί το στολίδι της πόλης.  Εκτός από το νεοκλασικό αυτό κτίριο, (στο οποίο πριν από πολλά χρόνια γεννήθηκε και μεγάλωσε η θεατράνθρωπος Κατίνα Παξινού), ο Δήμος Άργους διαμορφώνει και άλλο χώρο, στην οδό Αγίου Κων/νου, όπου θα λειτουργήσουν τα μαγειρεία της Σχολής και οι άλλοι αναγκαίοι χώροι για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (στην οποία έγινε αγιασμός και κόπηκε η πίτα στης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου), ο Γεν. Γραμματέας Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Άργους – Μυκηνών και ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο και το Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτή την προσφορά τους.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στον τομέα της εκπαίδευσης είναι αέναη και σκοπεύει στη διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον Τουριστικό τομέα.

Σε δηλώσεις του εξάλλου προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ. Λιάσκος τόνισε πως η προσεχής τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη, με βάση τις προκρατήσεις που έχουν γίνει σε μεγάλα ξενοδοχεία της χώρας.  Όπως διευκρίνισε,  το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ασκούν μια «επιθετική» πολιτική προβολής  της χώρας σε διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά οφέλη.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ακολούθησε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις και στα υπό κατασκευή εργαστήρια της Σχολής.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή – από το Δήμαρχο κ. Καμπόσο –  του Μεταλλίου του Αστέρα του Δήμου Άργους στη Γενική Δ/ντρια Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης κ. Κων/να Μπόγρη καθώς και στον τέως Πρόεδρο του ΟΤΕΚ κ. Λοϊζο Σορωνιάτη για τη συμβολή τους στην εγκατάσταση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Ιστορικό

Αρχοντικό ΚωνσταντόπουλουΑρχοντικό Κωνσταντόπουλου

Κτίστηκε το 1912 από τον Αργείο μεγαλέμπορο Ηλία Κωνσταντόπουλο, ο οποίος διατηρούσε αλευρόμυλους στον Πειραιά με τον αδελφό του Βασίλη και διακινούσε αλεύρι στο Άργος και σ’ όλη την Πελοπόννησο. Είναι έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Τσίλλερ, ενώ ο θαυμάσιος εσωτερικός του διάκοσμος έργο Ιταλών καλλιτεχνών. Πρόκειται για διώροφο κτίσμα αρκετά ευρύχωρο – το εμβαδόν κάθε ορόφου είναι 285 τ.μ.– και φέρει όλα τα χαρακτηριστικά της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η είσοδος και ο εξώστης, που χρησιμεύει και ως βεράντα του πρώτου ορόφου και στηρίζεται σε δύο πεσσούς και δύο κίονες δωρικού ρυθμού.

Ιδιαιτερότητα ακόμη παρουσιάζει η μαρμάρινη εσωτερική σκάλα, το προστώο στην κεντρική είσοδο, τα επιμελημένα σφυρήλατα κιγκλιδώματα, οι οροφογραφίες και ο περιβάλλων χώρος. Η επικάλυψη της στέγης είναι κεραμοσκεπής, με κεραμίδια βυζαντινού τύπου, η οποία απολήγει σε γείσο με γησίποδες, σταγόνες και τραβηχτές οριζόντιες ταινίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.