Αρχική Τουρισμός Αντίθετη, η ΔΗΜΑΡ, με την υποβάθμιση του ρόλου του ΕΟΤ

Αντίθετη, η ΔΗΜΑΡ, με την υποβάθμιση του ρόλου του ΕΟΤ

Aντίθετη με την υποβάθμιση του ρόλου του ΕΟΤ, τον επιχειρούμενο διαμελισμό του και τη μεταφορά των αναπτυξιακών του αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Τουρισμού, είναι η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με δήλωση που έκανε ο κ. Φώτης Κουβέλης, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΟΤ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Υπαλλήλων ΕΟΤ και Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ, παράλληλα με την επιτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν για τον επιχειρούμενο διαμελισμό του ΕΟΤ στο Μουσείο της Ακρόπολης, συναντήθηκαν χθες Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη με τη συμμετοχή του κ. Μιχάλη Τριανταφυλλίδη μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ και των στελεχών του τομέα τουρισμού του κόμματος.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άκουσε με προσοχή τις θέσεις των εργαζομένων για τις οποίες είχε ήδη ενημερωθεί από τον τομέα τουρισμού του κόμματός του.

O κ. Κουβέλης, δήλωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι αντίθετη με την υποβάθμιση του ρόλου του ΕΟΤ, τον επιχειρούμενο διαμελισμό του και τη μεταφορά των αναπτυξιακών του αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Τουρισμού.
 
Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το Υπουργείο δεν θα μπορέσει να ασκήσει τις αρμοδιότητες αυτές διότι δεν διαθέτει, λόγω της γραφειοκρατικής του δομής, την κατάλληλη διάρθρωση και ευελιξία για να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά στην τουριστική αγορά και ιδιαίτερα στον τομέα της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην προσέλκυση και υποστήριξη επενδύσεων και στην υλοποίηση τεχνικών έργων του ΕΣΠΑ.      

Επίση, τόνισε ότι, θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση και ενίσχυση του ρόλου των περιφερειακών υπηρεσιών του ΕΟΤ γιατί αποτελούν προϋπόθεση ενιαίας άσκησης της τουριστικής πολιτικής σε εθνικό επίπεδο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στο ίδιο θετικό κλίμα με την κατηγορηματική διαβεβαίωση του κ. Κουβέλη ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα δημοσιοποιήσει και θα εκφράσει τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο την αντίθεσή της προς την επιχειρούμενη διάλυση του ΕΟΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.