Αρχική Τουρισμός Εβραϊκό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να κάνουν φέτος πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες

Εβραϊκό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να κάνουν φέτος πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2013»
Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2013»

Εβραϊκό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να κάνουν φέτος πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες, οι οποίοι θα βρεθούν για πρώτη φορά οργανωμένα στην πόλη, μεταξύ 25 Μαρτίου και 2 Απριλίου.

Για το σκοπό αυτό, έχει ζητηθεί από ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης συγκεκριμένο διατροφικό μενού με ξεχωριστό τρόπο παρασκευής και διαχωρισμό πρώτων υλών, στα πρότυπα της διατροφικής συνήθειας των Ισραηλινών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις λατρευτικές τους παραδόσεις (kosher).

«Αυτό, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για προσέλκυση ειδικών κατηγοριών ταξιδιωτών στο μέλλον», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), η οποία συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «International Mediterranean Tourism Market 2013», στις 5 και 6 Φεβρουαρίου, στο Τελ Αβίβ.

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στους επιχειρηματίες του τουρισμού του Ισραήλ έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο γενικός διευθυντής του ΟΤΘ Νίκος Σαπουντζής τόνισαν ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί μια ιδιαίτερα ελκυστική πόλη για τους Ισραηλινούς, γιατί συνδυάζει έντονα το εβραϊκό στοιχείο (μνημεία, ισραηλιτική κοινότητα κ.λπ.) με τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης του νότου, γι αυτό και προσφέρει ποιοτικές και ποικίλες ευκαιρίες για διασκέδαση, περιηγήσεις, πολιτισμό, αγορές και αναψυχή.

Όπως φάνηκε από το αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων τουριστικών οργανισμών και ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ισραήλ, η Θεσσαλονίκη είναι πολύ κοντά στο να ανακάμψει φέτος, μετά τη μεγάλη «βουτιά» που παρατηρήθηκε το 2012 στις διανυκτερεύσεις των Ισραηλινών στα ξενοδοχεία της πόλης (-33,31% σε σχέση με το 2011).

Τακτικές πτήσεις Θεσσαλονίκη-Τελ Αβίβ από τον Απρίλιο

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα γκρουπ των Ισραηλινών τουριστών έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν στην πόλη, καθώς εδώ και λίγες μέρες έχουν δρομολογηθεί πτήσεις τσάρτερ της Aegean Airlines από Τελ Αβίβ προς Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Απρίλιο η αεροπορική εταιρεία προγραμματίζει τακτικές πτήσεις που θα συνδέουν τις δύο πόλεις.

Το 2011 η Θεσσαλονίκη είχε καταφέρει ν΄ αυξήσει εντυπωσιακά τον αριθμό των Ισραηλινών ταξιδιωτών, που την επισκέφθηκαν. Τη συγκεκριμένη χρονιά, η άνοδος στις διανυκτερεύσεις εκτοξεύτηκε στο 335,86% ή -σε απόλυτους αριθμούς- οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν στις 59.064 από 13.551 που ήταν το 2010. Ωστόσο, το 2012 «κατρακύλησαν» στις 39.387, γεγονός που η ΕΞΘ φιλοδοξεί ν΄ αλλάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.