Αρχική Κρουαζιέρες Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο, ρυμουλκείται στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ

Ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο, ρυμουλκείται στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ

cruise-ship-strandedΏρες αγωνίας για 3.143 επιβάτες και περισσότερα από 1.000 μέλη πλήρωμα, καθώς το κρουαζιερόπλοιο, «Carnival Triumph», έπλεε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε μεν από το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης, ωστόσο οι μηχανές ακινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο να μείνει χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το CNN, πλήρωμα και επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, αλλά καλούνται να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι το σύστημα εξαερισμού τέθηκε εκτός λειτουργίας, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στους χώρους υγιεινής και τις κουζίνες.

Υπολογίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο θα φτάσει στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ και όχι στο Μεξικό -που ήταν ο τελικός του προορισμός- την Πέμπτη.

Στο εσωτερικό του η κατάσταση είναι χαοτική, καθώς οι τουαλέτες έχουν πλημμυρίσει, δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ οι επιβάτες αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρές για να βρουν φαγητό.

Όπως δήλωσε σε αμερικανικά μέσα ο πρόεδρος της εταιρίας Carnival Cruise Lines, Τζέρι Κάχιλ, λειτουργούν οι περισσότερες από τις 23 κοινόχρηστες τουαλέτες και ορισμένες τουαλέτες στις καμπίνες, ενώ παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες στο πλοίο είναι δύσκολες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.