Αρχική Ελλάδα Να προσέχει η Ελληνική Αστυνομία, ας μην συλλαμβάνει τους τουρίστες, γράφει το...

Να προσέχει η Ελληνική Αστυνομία, ας μην συλλαμβάνει τους τουρίστες, γράφει το bbc.co.uk

Police harassing people in Athens / Image via bbc.co.uk
Police harassing people in Athens / Image via bbc.co.uk

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και τα οποία αναφέρει σε δημοσίευμα του το bbc.co.uk, σχετικά με την επιχείρηση σκούπα, για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα αναφέρει καταγγελίες, με κάποιες από αυτές μάλιστα να έχουν μετατραπεί σε διπλωματικά επεισόδια, Κορεάτη τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια, Νιγηριανού-γεννημένου Αμερικανού, οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα για οικογενειακές διακοπές με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, και βρέθηκε στο νοσοκομείο, μετά από προσαγωγή του για έλεγχο διαβατηρίου, αλλά και ακαδημαϊκού από την Ινδία, ο οποίος συνελήφθη έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επιχειρήσεων, όπου εργαζόταν ως επισκέπτης καθηγητής.

Παρά τις διαμαρτυρίες από το προσωπικό των πανεπιστημίων, που επέμενε ότι θα μπορούσε να εγγυηθεί γι ‘αυτόν, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

“Κάποιοι από τους Έλληνες συναδέλφους μου σχεδόν έκλαιγαν με αμηχανία,” θυμάται ο ακαδημαϊκός από την Ινδία κ. Rai.

Ο κ. Rai δηλώνει ότι δεν αντιμετώπισε φυλετικές προκαταλήψεις κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής του στην Ελλάδα, και δεν κατηγορεί την αστυνομία που τον συνέλαβε για ρατσισμό.

Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει προειδοποίηση προς τους πολίτες της που ταξιδεύουν στη χώρα, Αφρο-Αμερικανών αλλά και όσων πολιτών της λόγω της επιδερμίδας τους, μπορούν στην Ελλάδα να θεωρηθούν ως ξένοι μετανάστες.

Σάυτη την προειδοποίηση των ΗΠΑ, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε ότι “μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν συμβεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, τον πολιτισμό μας και τη μακρά παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.”

Ωστόσο πολλά site που απευθύνονται στους τουρίστες αναφέρουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Πηγή bbc.co.uk

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.